E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında "Fed" baskısı---

Altın fiyatlarında "Fed" baskısı

Altın fiyatlarında Fed baskısı
23 Kasım 2022 - 10:55 borsagundem.com

Altının gram fiyatı 1.044 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1.710 lira, Cumhuriyet altını 6.950 liradan satılıyor

Dün, yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü 1.041 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.044 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.710 lira, Cumhuriyet altını da 6.950 satılıyor.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 1.743 dolardan işlem görüyor.

Analistler, artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini bildirdi.

Resesyon endişeleri ve yüksek enflasyon ikileminin para politikalarına yönelik belirsizliklere neden olduğunu aktaran analistler, bu kapsamda bugün yayımlanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında yüzde 75 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 25 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor. Fed'in şubat toplantısında 50 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler ise yüzde 50'nin üzerinde seyrediyor.

Analistler, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat ve hizmet sektör verilerinin yanı sıra Fed'in toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.725 doların destek, 1.775 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,' Güne 1737 seviyesinden başlayan ons altın günü başlangıç fiyatının bir miktar üstünde 1739 seviyesinden tamamladı. Bugün piyasalarda gözler FOMC toplantı tutanaklarında olacak ve aralık ayı faiz beklentisi için piyasalar ipucu arayacaktır. Küresel piyasalarda gündem FED’in yavaşlama sinyallerinde. Dün konuşma gerçekleştiren Cleveland FED Başkanı Loretta Mester’in açıklamalarında, ‘’bir sonraki toplantıda 75 baz puandan yavaşlayabileceğimizi düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. San Francisco Fed Başkanı Daly ise faizleri yüzde 5 noktasına getirmek iyi bir başlangıç olacak dedi. Ayrıca eski ABD Hazine Bakanı Summers, ABD enflasyon veya uzun sürecek durgunluk arasında iki yönlü riskle karşı karşıya diye söyledi. Piyasalara bir sonraki faiz toplantısı için 50 baz puan beklentisi ons altında baskıların bir miktar azalmasına sebep olabiliyor. Ek olarak bir önceki toplantıya göre daha düşük bir faiz artışı riskli varlıklarda volatilitenin artmasına neden olabilir. Yeni güne 1739 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, ABD’den TSİ 16:00’da gelecek olan İnşaat izinleri; 16:30’da gelecek olan Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri ve İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları; TSİ 18:00’da ise Yeni konut Satışları verilerini izleyecek. Akşam TSİ 22:00’da ise FOMC toplantı tutanakları FED’in faiz patikası hakkında ipuçları için yakından takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1750 – 1765 - 1785 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1730 – 1715 - 1703 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons altın tepki denemelerinin sınırlı kaldığı dünü %0.06 değer kazanamıyla 1740 seviyesinden yatay tamamladı. Kısa vadeki teknik göstergelerde negatif görünüm devam ederken 1729 seviyesi ilk destek seviyesi olarak takip edilebilir. 1729 desteğinin kırılması durumunda geri çekilmeler derinleşebileceğinden 1692 ve 1616 seviyelerinde yeni denge arayışları beklenebilir. 1786 direncinin aşılması yükseliş hareketinin devamı açısından önemli olacaktır.

Gram altın dünü %0.02 oranında değişim ile 1041 seviyesinden yatay tamamladı. Sınırlı kalan tepki alımlarıyla beraber teknik göstergelerin genelinde hakim olan negatif görünüm geri çekilme eğiliminin devam edebileceğine işaret ediyor. İlk destek olarak takip edilebilecek 1040-1033 bandının üzerinde kalındığı sürece pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak bandın kırılması satışları derinleştirebileceğinden 1000 ve 960 seviyelerine kadar geri çekilme yaşanabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1073 seviyesinin aşılması alımları güçlendirecektir.' denildi.

Altında ralli, yatırımcının yetersiz ilgisine takıldı

 

Demir cevheri, Çin'de artan Kovid vakalarıyla kaybını sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)