E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın fiyatları yönünü yukarı çevirdi---

Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi

Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi
11 Ocak 2021 - 13:23 borsagundem.com

2 bin dolar seviyesinden gelen kar satışlarıyla düşüşe geçen altın yönünü yeniden yukarı çevirdi. Altının ons fiyatı 1850 doların üzerine çıktı. İç piyasada ise dolar kurunda yaşanan artış ile beraber gram altın tekrar 440 TL seviyesini aştı.

Bitcoin’de yaşanan sert yükseliş karşısında düşüşe geçen altın fiyatları Bitcoin’de yaşanan sert düşüşü yükselişle karşıladı. 2 bin dolar seviyesinden 1800 dolar sınırına kadar gerileyen altının ons fiyatı bugün yeniden 1850 doların üzerine çıktı. Bitcoin ise son bir ay içerisinde 20 bin dolardan 42 bin Dolar sınırına kadar yükseldi. Dün gelen satışların etkisiyle 32 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, 35-37 bin dolar arasında dalgalanıyor.

Bu arada, geçen hafta ABD'de sonuçlanan Georgia seçimlerinde Joe Biden'ın partisi Demokratlar'ın başarılı çıkması ve Senato'da çoğunluğu ele geçirmeleri ‘mavi dalga' yaşanmasına neden oldu. Bu olay ise piyasalarda olumlu karşılandı ve risk iştahını artırdı.

Artan risk iştahı ile birlikte altından çıkışlar gerçekleşirken fiyatlarda aşağı yönlü sert hareketlenmeler gerçekleşti. Ons altın cuma günü 1.828 dolara kadar geriledikten sonra 1.846 dolar bandından dengelenmişti. Ons altın bugün 1850 dolar seviyesine tırmandı.

Diğer yandan seçilmiş Başkan Joe Biden Amerika'da teşvik paketine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Biden 2 bin dolarlık destek çeklerini de içeren yeni teşvik paketi açıklanacağını, paketin büyüklüğünün ise trilyonlarca dolar olacağını belirtti.

İç piyasada ise dolar/TL’nin yeni haftaya yükselişle başlaması gram altın fiyatlarını yukarı çekti. 438 TL’ye kadar çekilen gram altın yeni haftanın ilk işlem gününde 445 TL’ye kadar yükseldi.

İç piyasada altın fiyatlarındaki yükselişte doların da TL karşısında yüzde 1’in üzerinde yükseliş kaydetmesi etkili oluyor.

Twitter hisselerinde Trump'ı küçümsüyor

 

İstanbul'da toplu taşımaya yasak geldi

 

Meteoroloji açıkladı: Kar geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)