E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları üç haftanın en yükseğine çıktı---

Altın fiyatları üç haftanın en yükseğine çıktı

Altın fiyatları üç haftanın en yükseğine çıktı
21 Mart 2019 - 10:55 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in faizler konusundaki işaretinin ardından son üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faizlerin, küresel risklerin ekonomik görünüm üzerinde baskı oluşturması ve enflasyondaki durgunluğun sürmesi ile birlikte "bir süre" beklemede tutulabileceğini söylemesinin ardından üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü, yatırımcıların birçok kimsenin tahmininden daha temkinli çıkan Fed'in duruşunu değerlendirmeleri ile birlikte, yüzde 2.53 ile 14 ayın en düşük seviyesine indi ve dolar göstergesi Ocak ayından bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Spot altın yüzde 0.5 değer kazanarak ons başına 1,319.14 dolar ile 28 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından Singapur saati ile 13:45'te ons başına 1,318.35 dolara geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.5 düştükten sonra yatay seyretti.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri, hazırladıkları notta, "Fed'in güvercin duruşu, merkez bankaları faiz artırım dönemlerine ara verdiğinde geleneksel olarak iyi performans gösteren altın piyasası için oldukça olumlu bir gelişmeydi" dedi.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt ise, "Altın Ağustos ayında gördüğü dip seviyeden bu yana güçlü bir seyir izledi ve bu gücü zayıflayan dolar ve Fed'in görülebilir bir gelecek için faiz artırımlarına ara vermesinden buldu," dedi ve "Fiyatlar muhtemelen kısa vadede 1,275 dolar ile 1,350 Dolar arasında kalacak" tahmininde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.6 yükselirken, platin yüzde 0.9 değer kazandı ve palladyum yüzde 1 kadar yükselerek ons başına 1,614.88 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Fed Çarşamba günkü toplantısında gösterge faizi sabit tuttu Fed politika yapıcıları bu yıl faiz artırım sayı için tahminlerini ikiden sıfıra düşürdü. Yetkililer ayrıca, Mayıs ayından itibaren tahvil varlıklarını azaltmayı yavaşlatacak ve Eylül'de tamamen durduracak.

*ABD Başkanı Donald Trump, Beijing'in ticaret anlaşmasına varıldığında bu anlaşmaya uyduğuna emin olana kadar Çin'e gümrük tarifelerinin sürdürüleceğini söyleyerek, iki ülkenin, ticaret savaşında süregelen ateşkesin bir parçası olarak, gümrük vergilerini eski haline getirme konusunda anlaşmaya varacakları beklentilerini ortadan kaldırdı.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmazlığın İngiltere'yi ekonomik olarak felaket sonuçlara yola açabilecek anlaşmasız Brexit'in eşiğine getirmesi ile birlikte, Brexit anlaşmasını onaylaması için Parlamento'ya umutsuz bir çağrıda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)