E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları tarihi zirvesine ulaştı---

Altın fiyatları tarihi zirvesine ulaştı

Altın fiyatları tarihi zirvesine ulaştı
20 Mart 2023 - 10:47 borsagundem.com

Altının ons fiyatı, Credit Suisse'nin UBS tarafından devralınmasıyla ilk tepki olarak gerilerken; sonrasında yeniden yönünü yukarı çevirdi ve psikolojik seviye olan 2000 doları aştı.

ABD bankacılık sistemindeki krizin ardından Credit Suisse'nin daha zor bir duruma düşmesinin küresel finans sektör için yarattığı endişeler ile 2000 dolar seviyesine yönelen ons altın fiyatı, Credit Suisse'nin UBS tarafından devralınması sonra ilk tepki olarak 1968 dolar seviyesine kadar geriledi. Sarı maden daha sonra yönünü yukarı çevirirken, hızlı bir yükseliş göstererek psikolojik seviyesi olan 2000 doları aştı ve 2008 dolara kadar yükseldi. Böylelikle 9 Mart 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Ons altın, saat 10:31 itibarıyla cuma gününe göre yüzde 0,97 değer kazancıyla 2008 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bankacılık krizinin engellenmesi ve global finansal piyasalarda istikrarın sağlanması için gerek İsviçre'nin gerekse Fed öncülüğündeki global merkez bankalarının attıkları adımların etkisiyle yatırımcılar ilk tepki olarak güvenli limandan uzaklaşmıştı.

Ancak analistler, Fed'in yarın başlayacak ve çarşamba günü sona erecek FOMC toplantısında çıkacak faiz kararına kadar altında yukarı yönlü ivmenin korunacağını öngörüyorlar.

Altın için 1992 dolar/ons seviyesinin direnç olmaya devam ettiğini belirten analistler, buranın aşılması halinde 2005 dolar seviyesinin deneneceğini tahmin ediyorlar. Aşağı yönlü hareketlerde ise destekler 1964 ve 1950 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Ons altın, tarihi zirvesini 7 Ağustos 2020 tarihinde 2075 dolara yükselerek gerçekleştirmişti.

GRAM ALTINDA TARİHİ REKOR

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününde ons altında yaşanan yükselişin etkisiyle tarihi rekor seviyesini yeniledi. Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini 1229 liraya taşırken, şu dakikalarda yüzde 0,92 oranında yükselişle 1127 lirada hareket ediyor.

UBS anlaşması sonrası ons altın güne düşüşle başladı

 

Altında ralli bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Mart 2023 10:58

    karşılıksız paralar, usd ve euro dahil.. insanları bazı yerlere atıyor.. ya varlık alıyorlar bizim gibi enflasyonun ağır olduğu yerlerde yada btc dahil farklı şeyler... usd euro boyle karşılıksı ziken diğer 2,3,4. sınıf ulkelerın paraları nasıl olsun ?