E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları Fed öncesi düştü---

Altın fiyatları Fed öncesi düştü

Altın fiyatları Fed öncesi düştü
03 Mayıs 2017 - 14:43 borsagundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in kararını beklemeleri ile birlikte üç haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Altın fiyatları, Fed'in bugün sona erecek toplantısında çıkacak karar öncesi son üç haftanın en düşük seviyesi yakınında kaldı.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,253.52 dolara inerek 10 Nisan'dan bu yana güniçi en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 09:27'de 1,256.58 dolar seviyesine geldi.

GF Futures analisti Wang Jingjie, Çarşamba günkü bilgilendirme notunda, "Kısa vadede, yatırımcılar Fed toplantısına ve faiz artırımlarının görünümüne odaklandı" dedi.

Fed yetkililerinin, Mart ayındaki çeyrek puanlık artırımın ardından bu toplantıda gösterge faizde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Öte yandan, dikkatler, Fed toplantısının ardından, Cuma günü açıklanacak olan ABD istihdam verisine çevrilecek. ABD'de tarım dışı istihdamın Nisan ayında 190,000 artması bekleniyor.

Hongyuan Futures kıdemli analisti Feng Haihong, bilgilendirme notunda, "ABD ekonomik görünümünün, Trump'ın politikalarının önemli kısmının halen belirsiz olmasına rağmen, istikrarlı kalması bekleniyor," dedi ve "Piyasada temkinli hava sürüyor ve değerlimetaller muhtemelen dar bir bantta kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Spot gümüş üç ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.8510 dolara çıktı. Platin fazla değişmeyerek ons başına 926.55 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.1 yükselişle ons başına 819.65 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)