E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatları düşüşte---

Altın fiyatları düşüşte

Altın fiyatları düşüşte
05 Ekim 2022 - 11:08 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.026 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.690 lira, Cumhuriyet altını 6.880 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,7 artışla 1.031 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 altında 1.026 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.690 lira, Cumhuriyet altını da 6.880 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 1,6 artışla 1.726 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,5 azalışla 1.718 dolardan işlem görüyor.

Analistler, yatırımcıların enflasyon ve resesyon riski arasında gidip gelen fiyatlamalarının piyasalarda dalgalanmalara neden olduğunu belirterek, para politikaları ve ekonomik aktivite belirsizliklerinin yanı sıra merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmeleri nedeniyle oynaklığın sürebileceğini söyledi.

Dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 ve 1.680 doların destek, 1.730 ve 1.750 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz haftalarda aşağı yönlü baskıları artan altında kademeli gevşeme fiyatlamaları gerçekleşmiş ve altın yaklaşık olarak son iki buçuk yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar yaşamıştı. Son günlerde ise dolardaki ralli hız kesti diyebiliriz. ABD’de tahvil getirileri de düştü. Bunlara ek olarak ABD kanadında imalat göstergesinin de beklentilerin altında kalması altını destekledi. Tüm bunlar ile birlikte toparlanma hareketleri gerçekleştiren altın yaklaşık olarak son altı ayın en hızlı günlük yükselişlerinden birini gerçekleştirdi. Yeni günde piyasalar 15:15’te ABD kanadından gelecek olan ADP özel sektör istihdam verisini izleyecek. Cuma günü ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinin öncüsü sayılabilecek veri küresel bazda hareketliliği artırabilir. Bilindiği gibi FED ülkeden gelen ekonomik verileri yakından takip ediyor ve para politikası adımları konusunda verilerle birlikte karar alıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1735 – 1745 - 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1712 – 1703 - 1692 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki atakları ivme kazanırken, uzun vadeli düşen trendini kırıldı ve %1.57 orannda değer kazanımı ile 1726$ seviyesinde kapanış gerçekleşti. Düşüş trend direncinin kırılmış olması yanı sıra teknik göstergelerin pozitif görünümde olması olumlu havayı destekliyor. Ayrıca 50 günlük ortalamanında aşılmış olması diğer olumlu gösterge olarak görülüyor. 1735 ara direncinin aşılması harekete ivme kazandıracaktır. Gün içi hareketlerde 1735 seviyesinin kırılması sonrasında ise 1765 direnci hedeflenebilir.
Gram/Altın’da yükseliş hareketi ivme kazanırken, dün %1.69 oranında yükseliş ile 1030.63 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Son günlerde etkili olan tepki hareketleri sonrasında kısa vade de önemli dirençlere yaklaşılırken, teknik göstergelerde pozitif görünüm korunuyor. Ancak gün içi grafiklerde göstergelerin zayıflıyor olması 1042 direncinin kırılma olasılığını azaltıyor.' denildi.

Dolarda volatilite artabilir

 

JP Morgan'dan petrol tahmini

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)