E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatı kar realizasyonları ile geriledi---

Altın fiyatı kar realizasyonları ile geriledi

Altın fiyatı kar realizasyonları ile geriledi
14 Şubat 2022 - 09:05 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin sıcak bir çatışmaya dönüşebileceği endişeleriyle Cuma günü 19 Kasım'dan bu yana görülen en yüksek seviye olan 1865 dolar/ons'un test eden ons altın, yeni haftanın ilk gününde kar realizasyonları ile geriledi.

Altın fiyatları, Ukrayna üzerinden jeopolitik gerilimin tırmanmasıyla cuma günü son dört aydaki en büyük yükselişini kaydettikten sonra yeni haftaya gerilemeyle başladı. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 800 TL’nin üzerine çıktı.

Piyasalarda cuma günü yaşanan riskten kaçınma dalgası ve enflayonun küresel çapta tırmanması sonrasında güvenli liman altına olan talep Fed’in faiz artırması beklenmesine rağmen yükseldi.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, pazar günü CNN’e verdiği röportajda Ukrayna’da büyük bir askeri hareketliliğin yakında başlama ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Rusya ise Ukrayna’yı işgal etme gibi planları olmadığını belirtirken, ABD yönetimini bu iddialarla korku yarattığı gerekçesiyle suçladı.

Swap piyasaları geçen hafta Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımını yüzde 100 ihtimalle fiyatlarken, 50 baz puanlık bir indirim yapılacağını ise yüzde 97 ihtimalle fiyatlıyordu. Fakat yeni haftaya başlarken faiz tedirginliğinin gerilemesiyle, piyasalar Mart ayında 50 baz puanlık bir indirim yapılacağını yüzde 57 ihtimalle fiyatlamaya başladı.

Ons altın fiyatı bu sabah Cuma gününe göre yüzde 0,36 kayıpla 1854,64 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ons altın fiyatının gerilemesinde ABD Hazine kağıdı getirilerinin yükselmesinin de etkili olduğunu belirtiyorlar.

Ons altında fiyatın 1872 dolar/ons direncini test etmesi olasılığı bulunduğu belirten analistler, aşağı hareketlerde destek olarak 1849-1841 dolar/ons aralığını gösteriyorlar

Gram altın geçen hafta çoğunlukla 800 TL’nin sınırında işlem görürken cuma günü küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 810 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kurundaki yatay seyirden dolayı küresel altın fiyatlarındaki hareketleri takip eden gram altın, yeni haftaya 805 TL seviyesinde başladı.

Bakır fiyatları arttı, demir keskin düştü

 

Yastık altı altının dönüşümüne ilişkin karar Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Şubat 2022 10:35

    ukrayna-rusya gerilimi var ama, en kötü satın alınsada, yaşanacak ılımlı açıklamalar en kotu senaryoyu satın alanları tedirgin edebilir. malum savaş oldu, olacak son 24 saat diye diye geılınce pıyasa o saatleri satın alanlarda ve o saatlerde mal alanları goren daha önce malını elınde tutanlarda.. yaşaşan gevşemeyi yaa bir tek gerideki dirence desteğe düşer önce satayım sonra gerılım tırmanışına gore alırım.. diye düşünebilir.. normal yanı. kotunun kotusu savaş oldu diye tırmandı hafta sounu. dunden daha hafifi risk şuan