E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatı Fed toplantısını bekliyor! ---

Altın fiyatı Fed toplantısını bekliyor!

Altın fiyatı Fed toplantısını bekliyor!
13 Aralık 2021 - 08:17 borsagundem.com

Altın yatırımcıları, değerli metalin nasıl bir performans göstereceğini anlamak için bu hafta gerçekleştirilecek Fed toplantısına odaklanacak.


Altın, cuma günü açıklanan ABD enflasyonunun 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla yükseldikten sonra yeni haftaya da kazançlarını koruyarak girdi. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarında yaşanan yükselişle 800 TL sınırına kadar dayandı.

ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artış kaydetti. Bu rakam 1982 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı olarak kaydedildi. Enflasyonun altın fiyatları üzerindeki etkisi sınırlı oldu. Değerli metal veri sonrasında yükselse de haftayı kayıpla kapattı.

Fed Başkanı Jerome Powell halihazırda daha hızlı bir varlık alımı azaltımına hazır olduğunu belirtmiş ve enflasyonun artık geçici olduğunu düşünmediklerini vurgulamıştı. Fed, 14-15 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantıda 2022 yılı için erken faiz artırımlarına ilişkin bir iletişimde bulunabilir. Faizlerin yükselmesi de faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı oluşturabilir.

Ons altın fiyatı

Geçen haftaya 1.783 dolar civarında başlayan ons altın, hafta boyunca dar bir fiyat aralığında seyrettikten sonra cuma günü açıklanan enflasyon verisi öncesinde 1.770 dolara kadar gerilmişti. Enflasyon verisiyle beraber toparlanan güvenli liman, haftayı 1.782 dolar ile kapatmıştı.

Gram altın fiyatı

Gram altın, geçen haftaya 785 TL civarında başladıktan sonra salı günü 773 TL’ye kadar gerilemişti. Çarşamba gününden itibaren dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki seyirle kademeli olarak yükselen gram altın, 799 TL’Ye kadar tırmandıktan sonra gerileyerek haftaya 796 TL civarında başladı.

Asya ülkeleri rezervlerden petrol satışına henüz başlamadı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Enflasyon sonrası piyasalar Fed'e odalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)