E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed'in faiz indirimi beklentisi ile kazancını korudu---

Altın Fed'in faiz indirimi beklentisi ile kazancını korudu

Altın Fed'in faiz indirimi beklentisi ile kazancını korudu
17 Ekim 2019 - 10:29 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD'de perakende satışlar verisinin Fed'in faiz indirimi beklentilerini güçlendirmesi sonrası kazancını korudu

Altın fiyatları, ABD'de beklenenden daha zayıf çıkan verilerin Fed'in bu ayın sonundaki toplantısında faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentileri güçlendimesinin ardından kazancını korudu. Palladyum bu hafta bir dizi rekor kırdıktan sonra ons başına 1,800 dolar seviyesine yaklaşıyor.

Güvenli liman talebi, ABD'de perakende satışların beklenenin tersine gerileyerek son yedi ayın ilk düşüşünü gerçekleştirmesi ve bu durumun büyümenin en büyük destekçisi olan tüketicilerin durumunun sarsılmaya başladığını işaret etmesinin ardından arttı. Fed'in dün açıkladığı Bej Kitap, ekonominin son haftalarda "hafif ılımlı hızda" büyüdüğünü kaydetti ve bu durum Amerikan işletmelerinin ekonominin durumuna ilişkin beklentilerini düşürdüğünü işaret ediyor.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra Singapur saati ile 12:39'da ons başına 1,488.50 dolarda yatay seyretti.

Palladyum yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,776.65 dolara tırmandı.

Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve Döviz müdürü Harish Galipelli, "Altın 1,500 dolar seviyelerinde konsolide oluyor ve fiyatlar zayıf dolar, iyi çıkmayan ABD verileri ve ticaret savaşı endişelerinden destek bulabilir" dedi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'ye göre, palladyumda açık yıllarca sürecek ve bu durum fiyatları destekliyor. Banka, Avrupa ve Çin'de çevre koruma yasalarının sıkılaştığını ve bu durumun, durgun oto satışlarına rağmen, arz kısıtlıyken, talebi yükselttiğini kaydetti. Raporda, artan arz ya da talep ikamesi risklerinin kısa vadede düşük olduğu ve bunun da piyasayı yapısal olarak sıkışık tuttuğu vurgulandı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 17.33 dolara geriledi ve platin yüzde 0.2 değer kaybederek ons başına 884.84 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)