E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed'i bekliyor---

Altın Fed'i bekliyor

Altın Fed'i bekliyor
20 Eylül 2022 - 11:05 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 985 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.615 lira, Cumhuriyet altını 6.600 liradan satılıyor

Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 artışla 984 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 985 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.615 lira, Cumhuriyet altını da 6.600 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının 0,1 altında 1.674 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün başlayacak ve kararları yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısı öncesi doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Fed'in faiz kararının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmeleri ile güncellenecek faiz ve ekonomik gösterge tahminlerinin kritik önem taşıdığını vurgulayan analistler, tahvil piyasasındaki hareketliliğin de dikkatle izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Para piyasasındaki fiyatlamalarda, Fed'in 75 ve 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali sırasıyla yüzde 84 ve yüzde 16 düzeyinde bulunuyor.

Analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.620 doların destek olduğunu, 1.690 ve 1720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altında kritik gün yaklaşıyor. Haftanın en önemli konusu FED’in vereceği faiz oranı kararı. Geçtiğimiz hafta ülkeden gelen enflasyon verisi izlenmiş ve enflasyonun beklentilerin üzerinde gelerek, halen yüksek seyrine devam ettiği görülmüştü. Böylelikle FED’in daha agresif sıkılaşma adımları atabileceğine yönelik beklentiler de bir tık artmıştı. Bu beklentiler herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskı oluşturdu ve aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Öyle ki altın son iki yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. FED yetkilileri bugün biraraya gelecek ve bu toplantı iki gün sürecek. Çarşamba akşamı toplantı sonrasında faiz kararı açıklanacak. Karar ne olursa olsun küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. Yeni günde ise TSİ 15:30’da ABD kanadından açıklanacak olan İnşaat İzinleri verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1690 – 1706 - 1735 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1660 – 1635 - 1612 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da geçtiğimiz hafta ortasında yaşanan geri çekilme sonrasında 1650$ desteğinin üzerinde tutunma çabası sürüyor. Ancak tepki denemeleri zayıf kalıyor.1650$ desteği önemini korurken, 1681$ seviyesi ise gün içi tepki denemelerinde ilk direnç olarak takip edilebilir. Tepki denemelerinin güç Kazanabilmesi için ise 1681$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 1735 ile 1765 seviyeleri üst dirençler olarak takip edilebilir
Geçtiğimiz hafta 971TL seviyesine kadar yaşanan geri çekilme sonrasında bu seviyenin üzerinde tutunma çabası gözlemlediğimiz Gram/Altın’da dün %0.08oranında sınırlı değişim ile 984.25 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 968 TL seviyesinin üzerinde kalınması tepki potansiyelini artıracaktır. Bu desteğinin üzerinde tepki alımları denenebilir. Ancak 968’nin altına inilmesi durumunda yeni açılacak pozisyonlarda ısrar edilmemeli.' denildi.

Dolarda yükseliş sürüyor

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (20/09/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)