E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed sonrası yükseldi---

Altın Fed sonrası yükseldi

Altın Fed sonrası yükseldi
17 Mart 2022 - 09:12 borsagundem.com

Fed'in dün sona eren FOMC toplantısında faiz artırımını beklenen seviyede tutması uluslararası piyasalarda altın fiyatını yukarı çekti.

Faiz artırımlarının devam edeceği mesajı verilmekle birlikte Rusya-Ukrayna savaşının enflasyon ve büyüme üzerine etkileri konusunda yapılan uyarıların Fed'in enflasyon ile mücadelede daha agresif olmasının önüne geçtiği değerlendirmeleri altın fiyatına destek verdi.

Fed'in yılın geri kalanındaki 6 FOMC toplantısında 25'er bas puanlık faiz indirimine gitmesinin enflasyonun kontrol altına alınması için yeterli olmayabileceğinden endişe eden yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altında kalmayı sürdürüyorlar.

Dün Fed kararı sonrası bir ara 1900 dolar/ons seviyesinin altını test eden spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,39 artışla 1935,15 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, altın fiyatının 1960-1980 dolar/ons bandını yeniden test etme olasılığının bulunduğunu belirtirken, destek olarak 1900-1890 dolar/ons aralığını göstermeye devam ediyorlar.

Fed, piyasaların beklediği faiz kararını açıkladı

 

Fed'in ardından gözler TCMB'ye çevrildi

 

Alüminyum ve demir fiyatları Çin'de teşvik umutları ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)