E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın Fed öncesi 14 ayın zirvesinde yatay seyretti---

Altın Fed öncesi 14 ayın zirvesinde yatay seyretti

Altın Fed öncesi 14 ayın zirvesinde yatay seyretti
19 Haziran 2019 - 13:28 borsagundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed toplantısına çevirmesi ile birlikte 14 ayın en yüksek seviyesi yakınlarında yatay seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in bugünkü toplantısından çıkacak sonuçları beklemesi ile birlikte 14 ayın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyretti. Fed'in bugünkü toplantıda güvercin bir tutum alma konusunda Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) katılması bekleniyor.

Spot altın Londra saati ile 07:05'te ons başına 1,345.91 dolar seviyelerinde yatay seyrediyordu. Metal Salı günü, AMB'nin ekonomik görünümün kötüleşme durumunda teşviklere gidebileceğini açıklamasının ardından yüzde 1.1 yükselerek geçen hafta ulaştığı 14 ayın zirvesine yaklaştı. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın, ticaret konusunda derinleşen anlaşmazlıkların ABD ekonomisini olumsuz etkilediğine ilişkin işaretlerle birlikte Fed'in faiz indirimine gidebileceği beklentilerine dayanarak Mayıs ayı sonlarından bu yana yükseldi. Yatırımcılar Fed'in görüşünü değiştirerek sabırlı kalma tutumunu bir kenara bırakabileceğini düşünürken, ekonomistler bu hafta Fed'den bir hareket beklemiyorlar ve yetkililerin 2019 yılında faiz indirimine gidip gitmeyeceği konusunda bölünmüş durumdalar. altındaki ralli ayrıca, ABD ve Çin'in liderlerinin kesilen ticaret görüşmelerini yeniden başlatmak için gelecek hafta Japonya'da bir araya geleceklerini açıklamasının ardından her iki ülke arasındaki gerilimin azalmasından da olumsuz etkilenebilir.

Vanguard Markets idari ortağı Stephen Innes, hazırladığı notta, bugünkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını işaret ederek, "Zayıf ABD verileri altını desteklerken, FOMC'nin beklenenden daha erken harekete geçmesi için zemin hazırladı," dedi ve "Ancak daha sonra ucuz ve bol likidite düşüncesi, hisse senedi piyasalarının da partiye heyecanlı bir şekilde katılmasının altına yatırım talebini kısması ile birlikte, altın piyasasına beklenen desteği getirmedi" değerlendirmesinde bulundu.

Merkez bankaları küresel çapta altın rezervlerini artırmaya devam etti. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Kazakistan altın rezervlerini geçen ay Nisan ayındaki seviyesi olan 11.79 milyon onstan 11.93 milyon onsa çıkardı. Rusya'nın rezervleri ise 70.42 milyon onsa yükseldi.

Spot gümüş ve platin yüzde 0.2 düşerken, palladyum yüzde 0.5 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)