E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Fed faiz kararı sonrası yükselişte---

Altın Fed faiz kararı sonrası yükselişte

Altın Fed faiz kararı sonrası yükselişte
23 Mart 2023 - 10:56 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.214 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.990 lira, Cumhuriyet altını 8.060 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,57 değer kazancıyla 1.206 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,66 artışla 1.214 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.990 lira, Cumhuriyet altını da 8.060 liradan satılıyor.

Dün 1.970 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,61 artışla 1.982 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5 aralığına yükseltmesine karşın, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası doların diğer para birimleri ve emtia karşısında değer kaybettiğini bildirdi.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 doların destek, 2.010 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Para piyasalarında BoE'nin politika faizini 25 baz puan artırması öngörülürken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin çoğu, TCMB'nin politika faizini sabit tutmasını bekliyor.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'FED’in faiz kararıın ardından dolar endeksi ve ABD tahvil getirlerinde yaşanan geri çekilmeden destek alan Ons Altın dün %1.52 değer kazanarak 1970.01$ seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Yeni güne başlarken yükselişini devam ettiren Ons Altının teknik göstergelerine baktığımızda ise pozitif görünümün hakim olduğu izlenmektedir. İlk direnç noktası olarak 1998$ seviyesini izleyeceğiz. Bu direncin üzerindeki kapanışlarda yükseliş hareketinin devamı beklenebilir. Ancak bu direncin kısa vadede aşılamaması durumunda geri çekilme hız kazanabilir. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise daha önce direnç noktası olarak takip ettiğimiz 1959$ seviyesini ilk destek noktası olarak izleyeceğiz.

Ons Altına bağlı hareket eden Gram Altın dün %1.59 değer kazanarak 1205.14 TL seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Teknik göstergelerde ise yaşanan yükselişle birlite pozitif görünümün hakim olduğunu söyleyebiliriz. İlk direnç noktası olarak 1216 zirve seviyesini yakından izleyeceğiz. Bu seviyeye yakın hareketlerde olası kar satışlarına karşı temkinli olunmalıdır. 1216 direncinin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi durumunda 1260 üst direnç seviyesine doğru yönelim hızlanabilir. Geri çekilmelerde ise ilk destek noktası olarak 1185 seviyesi takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL, 19,05 seviyesinden işlem görüyor

 

Goldman'dan altın tahmini

 

Petrol talebe ilişkin endişelerle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)