E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Fed beklentisi ile yükseldi---

Altın, Fed beklentisi ile yükseldi

Altın, Fed beklentisi ile yükseldi
04 Nisan 2017 - 07:42 borsagundem.com

Altın, ABD'de oto satışlarının Mart ayında beklenenden kötü çıkmasının, faiz beklentilerini zayıflatması ile değer kazandı

Altın fiyatlarıi ABD'de oto üreticilerimin mart ayında otomobil satışlarının beklenenden daha kötü gerçekleştiğini açıklamasının ardından Fed'in faiz artırımında yavaş gidebileceği beklentilerinin güçlenmesi sonucu yükseldi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,256.01 dolara kadar çıktıktan sonra Sydney saati ile 09:28'de 1,255.31 dolara geldi. Altın cuma günü yüzde 0.5 ve pazartesi günü yüzde 0.3 artmıştı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi pazartesi günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Aralarında Cherelle Murphy'nin de bulunduğu Australia & New Zealand Banking Group ekonomistleri, "Altın AND'de beklenenden düşük çıkan otomobil satışlarının Fed'in daha güvercin bir tutum takınacağı beklentilerini güçlendirmesi sonucu değer kazandı" dedi.

ABD Merkez Bankası Fed Mart ayında faiz artırdı ve bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceğini işaret etti.

Fed'den Harker, dün yaptığı açıklamada, Fed'in 2017 yılında üç faiz artırımının halen ugun olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)