E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ETF'lerindeki varlıklar "sert" yükseldi---

Altın ETF'lerindeki varlıklar "sert" yükseldi

Altın ETF'lerindeki varlıklar sert yükseldi
26 Eylül 2019 - 13:43 borsagundem.com

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar Çarşamba günü 22.2 ton artış gösterdi

Altın fiyatları Çarşamba günü oldukça sert bir gün geçirdi, ancak altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) talep yükseldi. Bu durum, bazı yatırımcıların fiyat düşüşlerini altın alımları için fırsat olarak gördüklerini işaret ediyor.

Altın fiyatları Çarşamba günü, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin iyimser haberlerin geldiği bir ortamda yüzde 1.8 düştü. Ancak aynı zamanda, ETF varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 22.2 ton ile 21 Haziran'dan bu yana en büyük günlük artışını gerçekleştirdi. Küresel altın destekli ETF varlıkları 2012'de gördüğü rekor seviyenin yaklaşık 60 ton altında bulunuyor.

Altın bu yıl, küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama, aralarında Fed'in de bulunduğu merkez bankalarının faiz indirimleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden azli tehdidi dahil bazı siyasi risklerden dolayı ralli yaptı. Ticaret savaşından kaynaklanan gerilimin azalmakta olduğuna ilişkin işaretler Çarşamba günü altın fiyatlarını olumsuz etkilerken, traderlar halen altını kazançların yıl sonuna kadar sürmesine neden olabilecek risklere karşı bir hedge aracı olarak düşünüyor.

National Australia Bank Ltd. ekonomisti John Sharma, "ETF'lere girişler zig-zag şeklinde artacak", dedi ve "Önemli paya sahip düşük faizli tahviller, faiz indirimleri ve jeopolitik gerilimler destekleyici unsur olurken, ticaret savaşına ilişkin olumlu haberler, yükselen dolar ve risk iştahındaki artış çıkışlara neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın destekli ETF'lerde Çarşamba günkü artış, genelde altına olan talebin düşmesine neden olan dolarda yükseliş hareketi ile birlikte gerçekleşti. Perşembe günü, spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,511.22 dolara kadar çıkarken, dolar yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)