E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın endişelerle yükseliyor---

Altın endişelerle yükseliyor

Altın endişelerle yükseliyor
12 Ocak 2021 - 08:22 borsagundem.com

Korona virüs vakalarında artış ve Asya borsalarında düşüş altın fiyatlarına destek verdi

Geçtiğimiz 4 günde ABD Hazine Kağıdı getirilerinde yükseliş ve güçlü ABD Doları'nın etkisi ile gerileyen altın fiyatları, Asya borsalarındaki düşüş ve koronavirüs vakalarında artışın yarattığı endişeler ile bugün yönlerini yukarı çevirdiler.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı bu saban 1.852 doülar/ons seviyesine kader yükseldi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0.31 artışla 1.851 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir Başkan'ın azli için Temsilciler Meclisi'nin harekete geçmesinin yarattığı tedirginliğin güvenli liman olan altına kısa vadede bir talep yarattığını ifade ediyorlar.

Teknik açıdan, spot altın fiyatının 1.860-1.870 dolar/ons aralığını test edebileceğini belirten analistler, buranın geçilmesi halinde yukarı hareketin 1.883 dolar/ons seviyesine kadar sürmesini bekliyorlar. Aşağı hareketlerde ise destek seviyeleri 1.838 ve 1.833 dolar/ons.

Bitcoin'de düşüş bitti mi?

Dün yükselen dolar güne nasıl başladı?

Trump'ın görevden alınması oylanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)