E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürdü---

Altın düşüşünü sürdürdü

Altın düşüşünü sürdürdü
09 Ocak 2019 - 11:08 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ile birlikte artan risk iştahı ile yükselişini ikinci güne taşıdı

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanabileceğine ilişkin iyimserliğin risk iştahını artırması ve küresel hisse senetlerine alım getirmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı. Palladyum diğer bir rekor zirveye doğru hareketlendi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki durum hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ticaret savaşı endişeleri ile sert düşüşler yaşayan finans piyasalarını desteklemek için Çin ile kısa bir süre içinde anlaşmaya varma konusunda istekli.

ABD'de hükümetin kısmi kapanma durumunun üçüncü haftaya girmesi ile birlikte, Trump Salı günü prime time'da televizyondan halka sesleniş konuşmasında, Kongre'den yasadışı göçle mücadele için milyarlarca dolar talep etti, ancak planladığı sınır duvarı inşası konusundaki anlaşmayı gidermeye yönelik yeni bir çözüm önermedi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.2 daha gerileyerek, Singapur saati ile 13:03'te ons başına 1,282.44 dolar indi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.2 geriledi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Altın, zayıf dolar beklentileri ve artan piyasa belirsizliklerinden destek bulmasına karşın, riskli yatırımlar için artan iştahtan dolayı önemli zorluklarla karşı karşıya" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.5 değer kazandı ve palladyum yüzde 0.2 kadar daha yükselerek ons başına 1,338.44 dolar ile rekor seviyeye ulaştı.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD ve Çin'de heyetlerin Beijing'de gerçekleştirdikleri ticaret görüşmeleri Çarşamba gününe sarkarak üçüncü güne girdi. Beyaz Saray'da, bazı danışmanlar, piyasaları yatıştırmak için hızlı bir çözüm konusunda çalışmalarda bulunuyor.

*Fed'in 18-19 Aralık toplantısının tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günü Washington D.C. Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak.

*Küresel altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları 7 ayın zirvesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)