E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltın dopingi!---

Altın dopingi!

Altın dopingi!
12 Temmuz 2013 - 02:12 borsagundem.com

Altındaki yükseliş Koza Grubu hisselerine doping etkisi yaptı.

FED Başkanı Bernanke'nin teşviklere devam edileceği açıklamasının ardından altındaki yaşanan sert yükselişin ardından Koza Altın, Koza Anadolu,
ve Ipek Enerji hisselerinde de dün sert fiyat hareketleri görüldü.
Altın vadeli kontratları New York'ta, Bernanke'nin açıklamalarının desteği ile son bir yılın en hızlı artışını gösterdi. Altın erken saatlerde, 1,297.20 dolara kadar çıkarak, güniçinde 1,300 doları aştığı son tarih olan 24 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Altındaki yükseliş Koza Grubu hisselerine doping etkisi yaptı.Altın fiyatlarının şirketin karlılığını belirleyen çok önemli bir faktör olduğu ve fiyatlarda yaşanan dalgalanmalardan birebir etkilenen Koza Altın hisseleri adeta uçuşa geçti. Koza Altın yüzde 10,63 oranında değer kazanarak 25,50 liradan işlem gördü. Şirketin piyasa değeri 373 milyon TL artışla 3 milyar 888 milyon TL'ye yükseldi. Koza Madencilik hisseleri yüzde 5,80 oranında yükselişle 3,10 liraya tırmanırken, İpek Enerji hisseleri günü yüzde 4,57 oranında yükselişle 3,66 liradan tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)