E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolardaki yükselişle birlikte yatay seyretti---

Altın dolardaki yükselişle birlikte yatay seyretti

Altın dolardaki yükselişle birlikte yatay seyretti
12 Şubat 2019 - 10:55 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolardaki yükselişin talebi düşürmesi ile birlikte yatay bir seyir izledi

Altın fiyatları, yükselişini dokuzuncu güne taşıyan ve Ocak 2016'dan bu yana en uzun günlük yükseliş serisini gerçekleştirmeye yönelen dolardaki güçlü seyrin talebi düşürmesi ile yatay seyretti.

Dolardaki ralli, Fed'in 30 Ocak'ta gelecekteki faiz artırımları konusunda sabırlı olacağını kaydetmesinin ardından bu yıl görülen kayıplarını yerine koymasına neden oldu. Öte yandan, altına merkez bankalarından ve fonlardan gelen güçlü talep sürüyor.

Spot altın Singapur saati ile 13:05'te ons başına 1,308.46 dolar civarında yatay seyretti.

Argonaut Securities analisti Helen La, hazırladığı notta, "Hem merkez bankalarından hem de perakende piyasalarından gelen artan talep, altının temel göstergelerine yardımcı olacak," dedi ve "Altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) artan fon akışı şaşırtıcı değil ve bu akış altın yatırım talebini artıracak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot altın yüzde 0.2 yükselirken, platin ve palladyum yüzde 0.3 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü hafifçe yükseldi ve bu yıl yüzde 0.2 tırmandı.

*Trump yönetimi, ABD Başkanı'nın halen ticaret savaşını sonlandırma çabaları dahilinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelmek istediğini kaydetti. Bu durum, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında yürütülen ticaret müzakereleri konusunda bir iyimserlik işareti olarak görüldü.

*Kongre'de müzakereciler sınır güvenliği konusunda geçici bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, Başkan Trump'a duvar inşası için talep ettiğinin çok altında bir fon sağlıyor ve ABD ekonomisinin bir kez daha kapanmasını önleyecek.

*Çin Merkez Bankası, iki yıllık ara sonra üst üste ikinci ayda da altın varlıklarını artırdı.

*Fed Guvernörü Michelle Bowman, ABD ekonomisinin iyi durumda ve ücret artışının güçlü olduğunu söyledi.

*ABD'de Çarşamba günü açıklanacak çekirdek enflasyonun ölçümlerinden biri, Bloomberg'in anketine göre, muhtemelen yıllık bazda yüzde 2.1'e gerileyecek ve bu durum, Fed'in faiz artırımlarına ara verme şeklindeki duruşunu destekleyecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)