E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 'büyüme endişesi'yle kazançlarını korudu---

Altın 'büyüme endişesi'yle kazançlarını korudu

Altın 'büyüme endişesi'yle kazançlarını korudu
23 Ocak 2019 - 11:02 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin kuşkuların arttığı bir ortamda büyümeye yönelik endişelerle kazancını korudu

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme beklentilerine ilişkin kuşkuların arttığı bir ortamda küresel büyüme görünümüne çevirmeleri ile birlikte kazancını korudu.

Küresel ekonomi tekliyor, ancak çökme durumunda değil; bu, Davos'taki dünya ekonomi forumuna katılan yatırımcılar, bankacılar ve eski politika yapıcıların görüşünü yansıtıyor. Bu katılımcılar, büyümenin zayıfladığını, ancak bir resesyon getirecek denli kötü olmadığını düşünüyorlar.

Ayrıca yine Davos'ta, milyarder yatırımcı Ray Dalio, politika yapıcıları, para politikasını sermaye piyasalarının başa çıkabileceğinden daha hızlı sıkılşatırma yönünde "uygun olmayan istekler" taşımakla suçladı, ancak bunların daha yavaş bir şekilde değişim aradığını sözlerine ekledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 1,283.88 dolara geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmeyerek iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında kaldı.

Australia and New Zealand Banking Group Ltd. analistleri hazırladıkları notta, "Yenilenen ekonomik endişeler ve ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumsuzluklar altına destek fermiş görünüyor" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselirken, platin yatay seyretti ve palladyum yüzde 0.4 değer kaybetti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*SkyBridge Capital'a göre, altın gelecek yıl, ABD'de artan resesyon riskinin Fed'i para politikasını gevşetmeye başlamaya yöneltmesi ile birlikte daha cazip olabilir.

*ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Beijing'le yürütülen ticaret görüşmelerinin daha önceye göre daha geniş ve daha derin olduğunu, ancak nihai sonucun Çin'in taahhütlerini yerine getirmesine bağlı olduğunu söyledi.

*Senato liderleri, hükümetin kapalı olmasından bu yana ilk kez, yeniden açılabilmesi için rakip önerilerin oylanmasını kabul etti. Ancak öngörülen tedbirlerinin onaylanması kesin değil.

*İngiltere Parlamentosu, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız ayrılmasını önlemek için Brexit'i ertelemeye ve ekonomik olarak hasar verecek bir boşanma riskinden kaçınmaya ilişkin bir plana oldukça yakın.

*Japonya Merkez Bankası para politikasını değiştirmedi, ancak enflasyon görünümünü bir kez daha düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)