E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir ayın zirvesine yakın---

Altın bir ayın zirvesine yakın

Altın bir ayın zirvesine yakın
24 Temmuz 2013 - 09:07 borsagundem.com

Altın, Fed teşviklerine ilişkin beklentilerin desteği ile bir ayın zirvesi yakınında dalgalanıyor

Altın, yatırımcıların Fed'in parasal teşvikler konusunda atacağı bir sonraki adıma, yüksek fiyatların talebi düşüreceği beklentisine nazaran daha fazla ağırlık vermesi ile birlikte, son bir ayın zirvesi yakınında dalgalanıyor.
Spot altın gün içinde en az yüzde 0.3 yükselip düştükten sonra, Singapur saati ile 12:34'te ons başına 1,339.81 dolar seviyesine geldi. Metal dün 1,345.20 dolara çıktı ve yükselişini dördüncü güne taşıdı. Fiyatlar erken saatlerde 1,348.65 dolara kadar çıkarak 20 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün itibariyle düşüşünü altıncı güne taşıdı ve 929.76 tona inerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Altın Temmuz ayında, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin parasal gevşemenin Eylül ayında azaltılmasına yönelik karar için çok erken olduğunu kaydetmesi ile birliktte, yüzde 8.5 yükseldi ve Ocak 2012'den bu yana en iyi aylık performansını göstermeye yönlendi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi bu ay yüzde 1.4 geriledi.
Sydney'de emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Altın için halen bir miktar iştah var," dedi ve "Bernanke'nin teşviklerin azaltılmasının yalnızca ekonomik görünüm konusundaki rahatlama ile birlikte yapılacağını söylemesi dikkate alındığında, teşviklerin azaltılmasının gündemde olduğunu ancak bunun başlamasının zaman alacağını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Goldman Sachs Group Inc. başekonomisti Jan Hatzius, müşteriler için hazırladığı bilgilendirme notunda, "Halihazırda aylık 85 milyar dolarlık varlık alımı yapan Fed, muhtemelen 17-18 Eylül'deki toplantısında bu alımları azaltmaya başlayacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)