E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir ayın zirvesinde---

Altın bir ayın zirvesinde

Altın bir ayın zirvesinde
13 Ocak 2014 - 11:18 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD için kötü gelen istihdam verilerinin ardından yükselişini sürdürdü...

1255 dolara çıkan altın son 1 ayın zirvesini gördü. Uzmanlara göre 1270 dolar sınırı altın için önemli bir eşik olacak. Amerikan tarım dışı istihdam verilerin beklentilerin çok altında kalmasının ardından altında yükseliş sürüyor. Altın bugün itibariyle bir önemli eşiği daha aştı. ABD verisi açıklanmadan önce uluslararası piyasalarda ons başına 1227 dolarda seyreden altın fiyatları bugün 1255 doları geçerek son 1 ayın zirvesini gördü. Bu seviyeden dönen altın şu dakikalarda 1248 dolardan işlem görüyor.

ALTINDA KRİTİK SEVİYE 1270 DOLAR

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan’a göre ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Aralık ayında aldığı tahvil alım azaltımı kararının ardından fiyatı düşen altının yaşadığı son yükseliş teknik bir düzeltmeyi ifade ediyor. “Altın fiyatlarında yükselişin nedeni tahvil getirilerinin gerilemesi yani reel faizlerdeki hareket” diyen Manukyan altında 1255 dolar ve daha önemlisi 1270 dolar seviyeleri aşılırsa resmin olumluya döneceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)