E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın artan risk iştahı ile 1500 dolara doğru düştü---

Altın artan risk iştahı ile 1500 dolara doğru düştü

Altın artan risk iştahı ile 1500 dolara doğru düştü
05 Kasım 2019 - 11:29 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki yükseliş ve ABD-Çin ticaret anlaşmasına ilişkin iyimserlikle düştü

Altın fiyatları, ABD'de hisse senetlerinin rekor seviyelere yükselmesi ve yatırımcıların dikkatlerini, Washington'ın yürürlükteki tarifelern bazılarında geri atmayı kabul edebileceği olasılığı dahil, ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının ilk safhasının imzalancağına ilişkin iyimser beklentilere çevirmesi ile birlikte düşüşünü üst üste ikinci güne taşıdı.

Güvenli liman talebi, Financial Times'in konu hakkında bilgiye sahip isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde ABD'li yetkililerin giyim kuşam dahil 112 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanan gümrük tarifesini kaldırmayı değerlendirdiğini laydetmesi sonrası azaldı. Pazartesi günü, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, anlaşmaya göreceli olarak yakın olduklarını söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin'in ekonomik açıklığa ve küresel ticaret düzenine ilişkin taahhüdünü bir kez daha yineledi. Xi, Salı günü Şanghay'da ticaret fuarı açılış konuşmasında, "Çin ithalata daha fazla önem verecek. Tarifeleri ve kurumsal işlem maliyetlerini düşürmeye devam edeceğiz," dedi ve "Hepimiz insanlığın ortak iyiliğini, kendi çıkarına herkesin çıkarlarının üstünde yer vermenin önüne koymalıyız" şeklinde konuştu.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 11:49'da ons başına 1,505.08 dolara düştü ve yıl başından bu yana kazancını yüzde 17.4'e daralttı. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 0.3 geriledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 18.0163 dolara inerken, platin Pazartesi günkü yüzde 1.5'lik kaybının ardından yüzde 0.1 düşerek ons başına 935.92 dolara indi ve palladyum geçen hafta rekor seviyeye ulaştıktan sonra Pazartesi yüzde 1.5 düşmesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,783.75 dolara ulaştı.

HDFC Securities kıdemli analisti Tapan Patel, "ABD ve Çin arasında uzun zamandır devam eden ve küresel yatırım güveninin azalmasına yol açan ticaret anlaşmazlığında çözüm için farklılıklar azalıyor ve anlaşmanın ilk safhası, ileride nihai anlaşmanın sonuçlandırılmasına yönelik ilk adımı oluşturuyor. Bu durum altına yönelik güvenli liman talebini zayıflatıyor," dedi ve "Fiyatlar, piyasanın henüz dünyanın önde gelen ekonomilerindeki zayıf imalat sektörü faaliyetinden toparlanamaması sonucu, 1,480 dolardaki güçlü destekle birlikte mevcut işlem bandında kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)