E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın AMB sonrası 1 yılın en yükseğini gördü---

Altın AMB sonrası 1 yılın en yükseğini gördü

Altın AMB sonrası 1 yılın en yükseğini gördü
11 Mart 2016 - 07:40 borsagundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın dünkü açıklamalarının ardından euronun değer kazanması sonrası 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Altın, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faizi daha da düşürmeyeceğini işaret etmesinin ardından euronun değer kazanması ve bunun sonucu dolar bazında altının daha ucuz hale gelmesinin ardından son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde1 yükselerek ons başına 1,284.64 dolara kadar çıkarak Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu hafta yüzde 1.4 yükselen metal, Singapur saati ile 10:45'te 1,277.12 dolar seviyesinde seyrediyordu.

Euro dolar karşısında, AMB Başkanı Mario Draghi'nin dün politika faizinin yüzde sıfır seviyeisne indirilme kararının ardından yeni faiz indirimleri için olasılığın düşük olduğunu kaydetmesi sonrası bir ayı aşkın sürenin en iyi haftalık performansını gerçekleştirmeye yöneldi.Draghi ayrıca, gelişen piyasalardaki zayıf talep ve küresel piyasalardaki volatilite ile birlikte, Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın önünde engeller olduğunu söyledi. Bu engeller yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesine ve altının bu yıl yüzde 20 değer kazanmasına yol açtı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd, bilgilendirme notunda, "Altın Draghi'nin 'daha fazla faiz indirimine ihtiyaç yok' yorumundan sonra ralli yaptı" dedi ve "Politika duruşundaki son değişiklik altında finansal alışları destekleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)