E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın almanın zamanı geldi mi?---

Altın almanın zamanı geldi mi?

Altın almanın zamanı geldi mi?
26 Ekim 2020 - 14:57 borsagundem.com

Yatırımcıların güvenli limanı olan altın ağustos ayından bu yana portföylerin çeşitlenmesiyle sert yükselişini yavaşlattı. Ancak UBS’e göre Avrupa’daki yeni kısıtlamalar ve belirsizlikler altını yeniden yükseltebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS'in analistleri Avrupa’da yerel kısıtlamaların ve daha katı tedbirlerin altın fiyatlarının yükselmesine neden olacağını öngörüyor.

Financial News’in haberine göre UBS Analisti Wayne Gordon her yeni tedbirin belirsizliği artırdığını ve altın fiyatlarını yukarıya ittiğini belirtiyor.

Korona virüs krizi yatırımcıların varlıkları için güvenli bir sığınak aramasına neden olurken, altın fiyatı halihazırda son 12 ayda %28’lik bir artış gösterdi. Bu yılın ilk yarısında değerli metal satın alan yatırımcılar çoğunluğu oluşturdu. Söz konusu durum yirmi yıldır ilk kez gerçekleşiyor. Kuyumcuların ve diş hekimlerinin talebi ise karantina sürecinde düştü.

UBS Analisti Wayne Gordon yatırımcı notunda, “Altının bu seviyelerden yükselebilmesi için daha fazla yatırımla ilişkili talebin oluşması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Altının onsu 26 Ekim itibariyle 1.904 dolar seviyesinde ilerliyor ve geçen yılın aynı dönemlerindeki 1.489 seviyesine göre yaklaşık %28 yükseldi.

UBS analistleri altın almak için üç sebebin söz konusu olduğunu belirtiyor. Bu sebepler: Avrupa’da yönetimlerin yeni korona virüs kısıtlamalarına başlamasıyla belirsizliğin tekrar oluşması, gelecek ay yapılacak ABD başkanlık seçilerinde beklenmedik bir sonucun oluşması ve ABD Merkez Bankası’nın çok sınırlı müdahale etmesiyle birlikte ABD’de hükümet harcamalarının yükselmesinin ABD reel tahvil oranlarında düşüşe neden olması.

Analistler üçüncü senaryonun geniş ölçekli bir ABD finansal teşvik paketiyle oluşabileceğini ve enflasyonu yükseltirken reel tahvil oranlarını olduğu yerde bırakabileceğini belirtiyor.

UBS yatırımcı notunda, “Bu açıdan bakıldığında altının çeşitlenebilme özelliği fazlasıyla geçerli olmayı sürdürüyor. ABD tahvilleri düşerken, finansal piyasalarda volatilite yüksekken ve ABD doları zayıfken yatırımcılar satın alırlar” ifadelerine yer verildi.

Borsa yatırım fonlarına altın akışı ekim ayı ortalarından yaklaşık 1.027 tonla rekor seviyeyi buldu. Ancak analistler, ABD'li ve Avrupalı yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmek için altın kullanmayı bırakmaları nedeniyle ağustos ayından bu yana girişlerin yavaşladığı belirtiliyor.

UBS analistleri, “Yatırım akışları, altının 2021'deki fiyat performansının anahtarıdır. Ciddi finansal teşvikler enflasyon beklentilerini yükseltecek, reel tahvil oranlarını düşürecek ve piyasa girişlerini artıracaktır” görüşlerine yer verdi.

Altında dolar yükselişi

 

Goldman Sachs 2021’de emtialar için boğa piyasası bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)