E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, ABD verisini bekliyor---

Altın, ABD verisini bekliyor

Altın, ABD verisini bekliyor
02 Ağustos 2021 - 08:08 borsagundem.com

Altın yatırımcıları bu hafta cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanırken, ABD Doları'nda toparlanma uluslararası piyasalarda spot altın fiyatını aşağı çekti

ABD Doları'nın son 1 ayın en düşük seviyelerinden toparlanması ile Cuma günü 2 haftanın en yüksek seviyelerinden geri gelen spot altın, bu sabah hafif aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın bu saban Cuma gününe göre yüzde 0,20 kayıpla 1810,43 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine Temmuz ayında yüzde 1,14’e kadar gerileyerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye indikten sonra Ağustos ayına yüzde 1,22 seviyesinden başladı.

Temmuz ayının ilk yarısında 500 TL’nin üzerinde tutunan gram altın, sonrasında dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile gerileyerek 492 TL’ye kadar indi. Doların zayıflaması ve risk iştahının artmasıyla beraber dolar kuru geçen hafta 8,40 seviyesine kadar düşmüş, gram altın da dolar kurundaki düşüşü takip etmişti.

Analistler,piyasalarda bu hafta gözlerin ABD tarım dışı istihdam verisinde olacağına işaret ediyorlar. Açıklanacak istihdam verisinin Fed'in varlık alımlarında azaltıma ne zaman başlayacağı konusunda biraz daha netlik getirmesi bekleniyor.

ABD'de tarım dışı istihdamın Temmuz ayında 926 bin arttığı tahmini var.

Bitcoin, 40 bin doların altında

 

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

İTO'ya göre İstanbul'un enflasyonu

ABD'de senatörler kripto piyasası için düğmeye bastı

Borsada Temmuz şampiyonu Trabzonspor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)