E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 4. haftaya da kazançla geçmeye yöneliyor---

Altın 4. haftaya da kazançla geçmeye yöneliyor

Altın 4. haftaya da kazançla geçmeye yöneliyor
11 Ocak 2019 - 10:39 borsagundem.com

Altın fiyatları, güvenli liman talebinin arttığı bir ortamda yatırımcıların altın ETF'lerine yönelmesi ile haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, güvenli liman talebinin arttığı bir ortamda, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonlara (ETF) yönelmeleri ile birlikte üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Perşembe günü itibariyle 2,234 tona çıkarak Mayıs ayındaki 2,239.5 tondan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Varlıklar Nisan zirvesini aşarsa, Nisan 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini görecek. RBC Capital Markets, 10 Ocak tarihli notunda, bazı piyasalardaki belirsizlik ve volatilitenin altına yönelik ilginin artmasına neden olduğunu kaydetti.

Piyasalar ayrıca, Fed'den gelen esneklik işaretlerinin devam etmesinden ve ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikten de destek buluyor.

Spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek Singapur saati ile 13:41'de ons başına 1,293.83 dolara çıktı ve bu hafta yüzde 0.6 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Kotak Commodity Services analistleri, hazırladıkları notta, "Fed'in ABD ekonomisine ilişkin temkinli tonu ve faiz artırımlarında sabırlı olunması gerektiği yolundaki işaretleri ile birlikte dolarda görülen zayıflama, altın fiyatlarına destek sağlıyor," dedi ve "Fed tutanakları ve Fed yetkililerinden gelen yorumlar, Fed'in durumun netleşmesini beklemesi ile birlikte kısa vadede faiz artırımına gitmeyeceği yolundaki piyasa beklentilerini güçlendirdi" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, platin yüzde 0.4 prim yaptı ve palladyum Çarşamba günü rekor seviyeye tırmandıktan sonra yüzde 0.6 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Goldman Sachs Group Inc. gelecek 12 aylık dönem için altın fiyat hedefini ons başına 1,425 dolara yükseltti. Bu beş yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini işaret ediyor.

*Aralarında Başkan Jerome Powell'ın da olduğu Fed politika yapıcıları, merkez bankasının geçen yılki dört artırımın ardından, faiz artırımlarına gitme konusunda özellikle dikkatli olacakları mesajını verdi.

*Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ticaret görüşmelerinde bulunmak üzere 30-31 Ocak'ta washington'a gidecek. Bu durum, ticaret anlaşmazlığının giderileceğine ilişkin umutları artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)