E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 4 haftanın en düşük seviyesinden toparlanıyor---

Altın 4 haftanın en düşük seviyesinden toparlanıyor

Altın 4 haftanın en düşük seviyesinden toparlanıyor
14 Haziran 2022 - 09:44 borsagundem.com

ABD dolarının önde gelen para birimleri karşısında değer kazanması, tahvil getirilerinin son yılların en yüksek seviyelerine çıkmasının etkisiyle dün 4 haftanın en düşük seviyesini gören altın bugün toparlanıyor

Fed'in piyasanın endişe ettiği kadar şahin bir karar almayacağı beklentilerinin de etkisiyle spot altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 0,52 artışla 1828,73 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatı 1810,90 dolar/ons ile 19 Mayıs'tan bu yana görülen en düşük seviyeyi test etmişti.

Spot altın fiyatında toparlanmanın 1832 dolar/ons seviyesine kadar devam etmesi bekleniyor. Buranın geçilememesi ve Fed'in agresif bir faiz artırımına yönelmesi halinde 1808 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilme olabileceği belirtiliyor.

Hazine tahvilleri Pazartesi günü düşerek ABD 10 yıllık tahvil getirisini 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarırken, dolar iki yılın zirvesi yakınlarında tutunarak altın üzerinde daha fazla baskı oluşmasına neden oldu. Yine de, agresif parasal sıkılaşma politikasının durgunluk riskleri yaratması nedeniyle güvenli varlık için temel bir destek olduğu görülüyor.

“Fed’in bu hafta 50 baz puanlık artış planına sadık kalmasını bekliyoruz” diyen Goldsilver Pte. İdari Direktörü Brian Lan, “Haftalık destek noktasının nispeten altına gerileyen ve hisse senedi, bono ve kripto paralara oranla güçlü duran altın fiyatları konsolide oluyor. Bizim teknik analizlerimize göre değerli metalin fiyatı Fed’in açıklamasına dek belirli bir aralıkta seyredecek ve herhangi bir sürpriz olmazsa 1.800 dolar üstünde kalmaya devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Bailey: Kripto varlıkların çoğunun gerçek bir değeri yok

 

Petrol fiyatları 120 dolar üzerindeki seyrini koruyor

 

Alüminyum fiyatları resesyon paniğiyle 6 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)