E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları"Altın 2014'te de düşecek"---

"Altın 2014'te de düşecek"

Altın 2014'te de düşecek
08 Temmuz 2013 - 11:55 borsagundem.com

Societe Generale SA altının 2014 yılında 1,150 dolar ortalaması tutturacağı öngörüsünde bulundu

Societe Generale: Altın 2014'te düşmeye devam edecek  Societe Generale SA yaptığı bir açıklamada ortalamanın üzerinde süren emtia süper döngüsünün yaklaşık 20 yıl devam etmesi beklense de altının 2014 yılında değer kaybına devam edeceği tahmininde bulundu.
Analist Michael Haigh, külçe altının önümüzdeki yıl ons başına 1,150 dolar ortalaması tutturabileceğini belirtti. Böyle bir rakam 2009 yılından bu yana en düşük yıllık ortalama olur.
Bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenlerini kaybetmeleri ve Fed'in parasal genişlemeyi kısacağına yönelik açıklamalarıyla altın 2000 yılından bu yana ilk defa yıllık kayıp gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Haigh açıklamasında her ne kadar Societe Generale tarafından külçe altının satış göreceği beklentileri olsa da 10 yıldır boğa piyasasında olan emtianın bu genişlemesini önümüzdeki 15-20 yıla taşıyabileceğini açıkladı. Haigh, bunun sebepleri olarak da hızlı kentselleşme ve Çin ve Hindistan gibi ülkelerde yükselen nüfusu gösterdi.
"Süper döngünün çabucak bitmesi için çok sıradışı bir olayın olması lazım" diyen Haigh, Çin'de keskin bir yavaşlamanın bu senaryolardan birisi olduğunu dile getirdi. Çin Merkez Bankası böyle bir senaryoyu reddediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)