E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1 ayın dibinde---

Altın 1 ayın dibinde

Altın 1 ayın dibinde
02 Kasım 2015 - 19:38 borsagundem.com

Altın fiyatları 4 haftanın en düşük seviyesine indi

Altın fiyatları 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Düşüşte Fed'den Aralık'ta faiz artışı olacağı beklentisiyle yatırımcıların altın destekli fonlardaki varlıklarını 2 haftanın en düşük seviyesine azaltması etkili oldu.

Fed fon vadelileri bu yıl Fed'den bir faiz artışı olma ihtimalini %50 olarak fiyatlıyor. Geçen ay bu rakam %43'tü. Yüksek faiz yatırımcı açısından altının cazibesini azaltıyor. Altın bu yıl Londra'da yaklaşık %4 değer kaybederek üçüncü yılda da düşüşe doğru ilerledi.

Fed yetkilileri geçen haftaki toplantıda bu yıl hala sıkılaşmayı düşündüklerinin altını çizmişti. Bu açıklama, karışık gelen ekonomik veriler ve Çin'deki yavaşlamayla altın alımına yönelen yatırımcıları şaşırtmıştı.

Londra merkezli Metallis Consulting'ten Neil Meader Mart'ta artış bekleyenlerin şimdi bundan vazgeçmiş göründüğünü belirtti ve altındaki düzeltmede bunun etkili olduğunu kaydetti. Meader daha fazla düşüşün ise sınırlı olabileceğini belirtti.

Spot altının ons fiyatı Londra saatiyle 11:17'de %0.4 düşerek 1.137 dolardan işlem gördü. Metal böylece 4. günde de düştü ve 5 Ekim'den beri en düşük seviyeye indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)