E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlternatifbank'ta satma hakkı kullanım süreci---

Alternatifbank'ta satma hakkı kullanım süreci

Alternatifbank'ta satma hakkı kullanım süreci
31 Aralık 2014 - 12:06 borsagundem.com

Alternatifbank, satma hakkı kullanım süreci hakkında açıklamada bulundu

Alternatifbank satma hakkı kullanım süreci hakkında açıklamada bulundu. Satma hakkı kullanım fiyatına ilişkin adil bedel 2.2832 TL, ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım fiyatı 1.7008 TL olarak açıklandı. Satma hakkını kullanmak isteyen pay sahipleri en geç 09 Mart 2015 tarihine kadar bu haklarını kullanabilecek.

KAP'a yapılan açıklamada satma hakkı kullanım sürecine ilişkin detaylar şöyle açıklandı:

''08 Aralık 2014 tarihli özel durum açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-27.2)  No'lu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği'nin ("Tebliğ") Geçici 2 nci Maddesi uyarınca, Commercial Bank of Qatar'ın ("CBQ") mevcut ortaklıktan çıkarma başvurusu doğrultusunda, Bankamızın hakim ortağı olarak, Bankamızda ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak isteği kamuya duyurulmuştu. Bu kere Tebliğ hükümleri uyarınca, satma hakkını kullanmak amacıyla Bankamıza başvuran/başvuracak pay sahiplerimize ilişkin olarak, satma hakkına ilişkin uygulamalar da dikkate alınarak satma hakkının kullanımına ilişkin prosedür belirlenmiştir.

Bu doğrultuda satma hakkını kullanmak isteyen pay sahiplerinin en geç 09 Mart 2015 tarihi saat 17:00'ye kadar;

- İşbu açıklama ekinde yer alan (ayrıca Bankamız ve Alternatif Yatırım A.Ş.'nin internet sitesinden indirilebilecek) formu eksiksiz olarak doldurup imzalayarak kendi aracı kurumları vasıtasıyla Alternatif Yatırım A.Ş.'ne teslim etmeleri, 

- sahip oldukları payları ekte yer alan formda belirtilen Alternatif Yatırım A.Ş.'nin bu amaca tahsis edilmiş ilgili kıymet hesabına aktarmaları gerekmektedir.  Satma hakkının kullanılabilmesi için, ilgili pay sahibinin başvuru tarihi itibariyle Bankamızda sahip olduğu tüm payları satması ve bu paylar üzerinde haciz, rehin, tedbir ve sair kısıtlama bulunmaması gerekmektedir. Satma hakkının kullanımının bitiş tarihi olan en geç 09 Mart 2015 saat 17:00'ye kadar söz konusu formun Alternatif Yatırım A.Ş.'ne teslim edilmiş ve virman işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Form üzerinde doldurulması zorunlu alanların eksik ya da hatalı olması durumunda talepler geçersiz sayılacaktır. Söz konusu işlemlere ilişkin olarak Alternatif Yatırım A.Ş.'nin 0212 315 58 83 no lu telefonundan teyit alınması mümkündür. Pay sahibinin bu madde kapsamındaki yükümlülüğünün yerine getirilmesindeki gecikmeler de dahil, aksi bir durumda hakim ortağımız Commercial Bank of Qatar'ın ve Bankamızın bir sorumluluğu olmayacak ve Commercial Bank of Qatar'ın ilgili pay sahibinin paylarını satın alma yükümlülüğü kalmayacaktır.

Önemle hatırlatmak isteriz ki, satma hakkının kullanımına ilişkin uygulamanın sağlıklı yürüyebilmesini teminen Bankamıza bugüne kadar satma hakkı başvurusunda bulunan pay sahiplerimizin de en geç 09 Mart  2015 saat 17:00'ye kadar söz konusu formları doldurarak kendi aracı kurumları vasıtasıyla Alternatif Yatırım A.Ş.'ne teslim etmeleri ve paylarını Alternatif Yatırım A.Ş.'nin bu amaca tahsis edilmiş ilgili kıymet hesabına aktarmaları gerekmektedir. 09 Mart  2015 saat 17:00'ye kadar bu formları doldurarak kendi aracı kurumları vasıtasıyla Alternatif Yatırım A.Ş.'ne teslim etmeyen ve paylarını Alternatif Yatırım A.Ş.'nin bu amaca tahsis edilmiş ilgili kıymet hesabına aktarmayan pay sahiplerimizin daha önce Bankamıza yaptığı satma hakkı başvurusunun bir geçerliliği kalmayacak, hakim Ortağımız Commercial Bank of Qatar'ın ve Bankamızın  bir sorumluluğu olmayacak ve Commercial Bank of Qatar'ın ilgili pay sahibinin paylarını satın alma yükümlülüğü kalmayacaktır.

Bankamız,  yukarıdaki şartların yerine getirilip getirilmediğini doğrulamak amacıyla ek bilgi ve belge talep etme hakkını saklı tutmaktadır. Yukarıdaki şartları sağlamayan başvurular ve paylara ilişkin satma hakkı kullanım beyanları işleme alınmayacak ve söz konusu paylar takip eden süreç içinde ortaklıktan çıkarma hakkı kullanımına tabi olacaktır.

Bankamız, Bankamız paylarının değerinin tespiti amacıyla, SPK'nın ilgili düzenlemeleri çerçevesinde DRT Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'den değerleme raporu hazırlamasını talep etmiş ve bu rapor ile ilgili bilgiler 25 Aralık 2014 tarihinde kamuya duyurulmuştur.

Sonuç olarak, Bankamızın toplam 1 TL nominal bedelli payı için satma hakkı fiyatı kamuya duyurulduğu gibi Tebliğ'in 6 ncı maddesinin 3 üncü fıkrası uyarunca belirlenen en yüksek bedel olan 2.2832 TL olarak belirlenmiştir. Satma hakkına konu payların bedeli Tebliğ hükümlerine uygun olarak en geç sekiz işgünü içerisinde yatırımcıların hesabına aktarılacaktır.

Bankamız, pay sahiplerinin işbu açıklamaya uygun şekilde ibraz edilen satma hakkı taleplerini, satma hakkının kullanımına ilişkin sürenin sona ermesini takiben, Bankamız ve Commercial Bank of Qatar, satma hakkını kullanmamış olan pay sahiplerinin Tebliğ uyarınca ortaklıktan çıkarılması işlemlerini gerçekleştirecektir.

Ortaklıktan çıkarma, hakim ortağımız Commercial Bank of Qatar tarafından ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımına ilişkin kamuya yapılan ilk açıklama tarihi olan 01 Temmuz 2014 tarihinden önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasına tekabül eden "toplam 1 TL nominal bedelli Alternatifbank A.Ş. payı için 1.7008 TL"  esas alınarak yapılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca31 Aralık 2014 15:06

    Sevgili dostlar. Alternatif bank ın kar yedekleri olağan üstü yedekleri ve özkaynaklarının toplamı. 1.302.000.000 Tl dir. Aynı rakamlara TEB de bakarsak ortaya çıkan basit hesapta 10.000.000.000 aşan bir rakam ortaya çıkmaktadır. Fazla hesap kitap yapmaya gerek yok. Finansal okur yazar olmaya da gerek yok. TEB in gerek Pazar payı gerek şube sayısını da hesaplarsak bankanın piyasa değeri şu anki ile kıyaslanmayacak yerlerde. Alternatif bankın sadece rakamlarıyla karşılaştırırsak onun en az sekiz katı üzerinde olması gerekir. Tabi burada marka değeri piyasa Pazar payı. Şube sayısı ve daha bir çok etken….. Sevgili dostlar yakınlarınızı ve sevdiklerinizi uyarın. Borsa gündem şu anda bu kulvarda en güzel en doğru haber yapan sitelerden biri sizsiniz. Lütfen yatırımcı için TEB de açıklanan komik rakam üzerinde daha çok haber yapın. Elinizde bir çok veri var örneğin Migrosa verilen fiyata bakın. Son söz Borsa Gündeme emeği geçen tüm arkadaşların ve tüm okuyucularının yeni yılını kutlarım. Umarım yeni yıl bizlere güzel haberler getirir….