E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlternatifbank'ta çağrı fiyatı belli oldu---

Alternatifbank'ta çağrı fiyatı belli oldu

Alternatifbank'ta çağrı fiyatı belli oldu
14 Temmuz 2015 - 21:00 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde Alternatifbank'a ilişkin çağrı fiyatı onaylandı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre,Alternatifbank'ın ortaklıktan çıkma hakkı kullanım bedeli belirlendi. Şirket çağrı fiyatı olarak her bir hisse için 1.7009 TL ödeyecek.

SPK'NIN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI ŞÖYLE:


Alternatifbank A.Ş.’nin (Banka) Kurulumuzun II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” hükümleri çerçevesinde doğrudan ve dolaylı olarak sermayesinin ve oy haklarının toplam %99,87’sine sahip ve birlikte hareket etme kararı alan ortakları The Commercial Bank of Qatar (Katar Bankası), Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ve Anadolu Aktif Teşebbüs ve Makine Ticaret A.Ş. tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 789.723,60 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu
paylar karşılığında çıkarılacak ve ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım bedeli olan 1,7009 TL üzerinden Katar Bankasına tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebi olumlu karşılanmıştır.
Banka paylarının Borsa İstanbul A.Ş. kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayınlanmasını müteakip Banka Kurulumuz tarafından resen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bank manager15 Temmuz 2015 01:04

    Darısı Kervansarayın yatırımcılarının başına. kervansarayı borsa dışı şirketle öyle bir birleşimi yaptılarki yatırımcının elindekinin değerini yaklaşık 4 kat eridi. Ama yinede çağrı yapmadılar. yatırımcıları bu kadar zor durumda brakmanın bir bedeli olmalı. devlet gereken cezalandırmaları yapmalı. Birleşmeden sonrada şirket hep zarar veriyor finans darboğaz oluştu falan. hersey yatırımcı için büyük felaket