E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAlternatifbank'ın parasını Migros'a yatıracak---

Alternatifbank'ın parasını Migros'a yatıracak

Alternatifbank'ın parasını Migros'a yatıracak
03 Ekim 2014 - 10:49 borsagundem.com

Anadolu Endüstri Holding, Migros için 1,86 milyar TL bağlayıcı olmayan teklif verdi

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ

Anadolu Grubu finans sektöründeki payını azalttıktan sonra perakende sektörüne yöneldi. İçeçek grubu için alternatif dağıtım kanallarını güçlendirmek isteyen grup, bu kapsamda geniş şube ağı olan perakende marketler zinciri Migros'a bağlayıcı olmayan teklif verdi. Anlaşma gerçekleşirse grubun bünyesinde yer alan Anadolu Efes ve Coca Cola için alternatif dağıtım kanalları güçlenecek. Migros'a verilen teklife göre ödenecek paranın bir kısmı Alternatifbank'ın satışından gelen 830 milyon TL ile karşılanmış olacak.

Anadolu Grubu 2013 yılı Mart ayında Alternatifbank'ın yüzde 70,8'lik hissesinin satışı için Katar'ın en büyük özel sektör bankası Commercial Bank of Qatar (CBQ) ile anlaşmıştı. Anlaşma kapsamında Çelik Motor, Anadolu Motor, Efpa ve Özilhan Sınai'nin Abank'taki hisselerinin tamamı CBQ'ya satıldı, Anadolu Endüstri Holding ise Abank'ta yüzde 25 oranında pay ile ortak olarak kalmaya devam ediyor. Alternatifbank'ın, yüzde 70.84 hissesini 828.9 milyon liraya (yaklaşık 460 milyon dolar) satan Anadolu Endüstri Holding'in 2014 sonu itibarıyla yaklaşık 900 milyon TL'lik nakdi bulunuyor.

Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40,25 hissesi için teklif tutarı ise 1,86 milyar TL'ye karşılık geliyor. Migros hisseleri için pay başına teklif tutarı ise 26 TL. Anadolu Endüstri Holding'den yapılan açıklamaya göre  Migros’un yönetim kontrolünün BC Partners ve AEH tarafından eşit olarak paylaşılması öngörülüyor. Alternatifbank'ın satışından gelen 900 milyon TL'nin Migros için kullanılacağı tahmin edilirken, kalan bakiyenin ne şekilde karşılanacağı hakkında açıklama yapılmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)