E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltcoin’lerin yükselişi başladı---

Altcoin’lerin yükselişi başladı

Altcoin’lerin yükselişi başladı
09 Ağustos 2021 - 11:03 borsagundem.com

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, kripto para piyasasında giderek daha fazla alan kazanırken diğer altcoin’lerde de yükseliş başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılının başlangıcından bu yana altcoin’ler kripto para piyasasının giderek daha büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bitwise Baş Yatırım Stratejisti Matt Hougan, “kripto ve blockchain parayı ve telif haklarını internete taşımak anlamına geliyor” dedi. Açıklamasının devamında, “bu internetin ortaya çıkışından bu yana saldırdığı en büyük pazarlardan bir tanesi” ifadesini kullandı.

2021 yılının başında Bitcoin, TradingViews verilerine göre kripto para piyasasının %70’inden fazlasını oluşturuyordu. 2021’in temmuz ayının sonunda Bitcoin’in piyasa payı küresel 1,6 trilyon dolarlık kripto para piyasasının %48’ine düştü. Ethereum ve USDC ise Bitcoin karşısında değer kazandı. Kripto para piyasası şimdi coinmarketcap.com'a göre 11 binin üzerinde farklı altcoin içeriyor.

Quantum Economics Kurucusu ve CEO’su Mati Greenspan CNBC’ye yaptığı açıklamada, “herkes daha önce yapılmamış olan bir şey yapmaya çalışıyor” dedi. Altcoinler birkaç farklı kategoriden oluşuyor. Ethereum gibi teknoloji platformları, giderek büyüyen ‘merkeziyetsizleştirilmiş finans’ (DeFi) hareketi için gerekli blockchain ağını sağlıyor. Aynı zamanda stablecoin’ler ya da geleneksel para birimlerine ve diğer varlıklara endeksli dijital para birimleri de bulunuyor.

Bununla birlikte şaka olarak tasarlanmış Dogecoin benzeri, spekülatif coin’ler de piyasada yer tutuyor. Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para Ethereum geçtiğimiz hafta perşembe günü uzun süredir beklenen yazılım güncellemesinin ardından yükselişe geçti. Güncellemeyle birlikte kripto paraların daha çevre dostu bir blockchain üzerinde yer alması hedeflendi.

Bu gelişme de ana akım yatırımcıların Ethereum’a yönelmesinin yanı sıra dünyanın en büyük ikinci kripto parasının piyasa değerini yükselten bir unsur oldu. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre yükselişle birlikte Ethereum rakibi Bitcoin karşısında dikkat çekici bir performans gösterdi. Fiyat yükselişiyle birlikte Ethereum’un piyasa değeri 325 milyar doların üzerine çıktı ve yılbaşından bu yana sağlanan getiriler &280’i geçti.

Bu rakam ise piyasa lideri Bitcoin’in %33’lük yükselişine kıyasla oldukça yüksek. Bloomberg Intelligence Emtia Stratejisti Mike McGlone, “Ethereum geçtiğimiz iki yılda Bitcoin’den yüksek performans gösterdi, bunun devam etmesini bekliyoruz” dedi. CoinShares’e göre kripto para piyasasının sön dönemde karşılaştığı düşüş esnasında kurumsal yatırımcılar Bitcoin varlıklarını satarak diğer kripto paralara yöneldi.

Analizin sonuçlarına göre yatırımcılar geçtiğimiz 12 haftanın 10’unda Bitcoin varlıklarını sattı. Bununla birlikte Ethereum blockchain’i üzerinde işlem gören NFT’lerin de işlem hacmi geçtiğimiz ay rekor bir seviyeye yükselerek 171 milyon dolara ulaştı. Ethereum’un giderek artan popülerliğinin bir başka işareti de geçtiğimiz hafta Goldman Sachs’ın DeFi üzerine yoğunlaşan borsa yatırım fonunu kurma başvurusu yapmasıyla görüldü.

Şimdiye kadar, bu yıl 100 milyar dolarlık bir pazar haline gelen DeFi projelerinin büyük bir bölümü Ethereum blockchain'i üzerinde gerçekleşiyor. Perşembe günü yapılan güncellemeye rağmen Ethereum Bitcoin’le aynı mekanizmayı kullanarak işlem doğrulama yapıyor. Bu da yoğun enerji kullanımı gerçekleştiren algoritmalar gerektiriyor. En geç gelecek yıl Ethereum bu sistemi değiştirmeyi hedefliyor.

Altın, Bitcoin karşısında değerlendi

 

Bitcoin mayıs ayındaki zararını telafi etti

 

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)