E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltcoin’ler Ethereum’dan rol çalıyor---

Altcoin’ler Ethereum’dan rol çalıyor

Altcoin’ler Ethereum’dan rol çalıyor
25 Ağustos 2021 - 14:31 borsagundem.com

Ethereum’un rakibi altcoin’ler yükselişte. Kripto para borsası ise merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve Ethereum’u tercih ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin 48 bin dolar seviyesinin üzerine çıkma mücadelesi verirken, Ethereum son bir haftada %3,4 düşüş gösterdi. Ancak Ethereum’un rakipleri yeni rekorlar kırıyor. Ethereum’un en büyük rakiplerinden Cardano (ADA) geçtiğimiz hafta Binance Coin’in önüne geçerek piyasa değeri açısından dünyanın en büyük üçüncü kripto parası oldu. Cardano’daki ralli devam ediyor ve kripto paranın ana network’ünde gerçekleşecek olan akıllı kontrat destekli güncelleme ralliyi tetikliyor.

Son dönemde yaşanan yükselişle birlikte Cardano’nun yıl başından bu yana kaydettiği yükseliş neredeyse %1,300 oldu ve Cardano bu yükselişle birlikte en iyi performans gösteren beş kripto paradan biri haline geldi. Binance Coin’in yıl başından bu yana sağladığı getiri %1,030 olurken, Ethereum %330 yükseliş gösterdi ve Bitcoin %59 arttı. Yükselen kripto paralardan bir tanesi de Solana (SOL) oldu ve piyasa değeri açısından en büyük onuncu kripto para haline geldi.

Solana geçtiğimiz birkaç günde 60 ve 70 dolar sınırlarını güçlü bir şekilde aşarak 80,53 dolar seviyesine yükseldi ve rekor kırdı. Forbes’un haberine göre yükseliş ise blockchain’in hızla büyüyen ekosistemi nedeniyle gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta Solana üzerinde gerçekleşen merkeziyetsizleştirilmiş (DeFi) işlemle token satışından 70 milyon Dolar elde edildi.

Bundan birkaç gün sonra NFT koleksiyonu “The Degenerate Ape Academy” Solana’nın blockchain’i üzerinden satışa çıkarıldı ve yalnızca sekiz dakika içinde 2,5 milyon dolar getiri sağlandı. Ancak cuma günü Solana’nın DeFi protokolü Luna Yield kapandı ve ilişkili tüm sosyal medya hesapları da çöktü. Bazı kişiler bunun bir dolandırıcılık olduğunu ve projenin geliştiricilerinin yatırımcıların parasıyla kaçacağını düşündü.

Son olarak NFT’ler ve DeFi’nin giderek yükselen popülerliğine yatırım yapan akıllı kontrat platformu Avalanche’ın da kripto parası AVAX geçtiğimiz hafta fiyatını ikiye katladı. 18 Ağustos tarihinde Avalanche Foundation “Avalanche Rush” isimli yeni bir girişim başlattı. 180 milyon dolarlık platform DeFi başvurularına imkan tanımayı hedefliyor.

Coinbase kripto portföyünü genişletiyor

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase cuma günü kripto paralara 500 milyon dolar yatırım yapacağını ve çeyrekte elde ettiği net gelirin %10’unu Ethereum’da dahil olmak üzere çeşitli varlıkların alımı için kullanacağını açıkladı. Coinbase’in kurucu ortağı ve CEO’su Brian Armstrong şirketin bu konuda yönetim kurulunun onayını aldığını söyledi. Bu hamleyle Coinbase ABD’de bu derece geniş bir kripto portföyüne sahip ilk halka açık şirket olacak.

Bu hamlenin beraberinde getireceği düzenleyici denetimi ve potansiyel risklere karşı hazırlık amacıyla 4 milyar dolarlık nakit ayrıldı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre bu ayın ilk günlerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler kripto para alım satımlarını ve kredi platformlarını maksimum kapasitede denetleyeceklerini açıkladı.

DeFi yükselişi

Coinbase’in DeFi varlıklarını bilançosuna ekleme kararı dışında, DeFi dünyası için bu hafta başka iyi haberler de geldi. Kripto odaklı yatırım yönetimi şirketi Galaxy Digital, Galaxy DeFi Index Fund’ın kurulduğunu açıkladı ve geleneksel yatırımcılar için dokuz Ethereum temelli token’a erişim sağladı. Bu kriptolar ise Uniswap, Aave, Maker, Compound, Yearn Finance, Synthetix, SushiSwap, 0x ve UMA. Bu şekilde fon yeni kurulan Bloomberg Galaxy DeFi Index’i takip edecek. Merkeziyetsizleştirilmiş finans projeleri Wall Street devlerinin dikkatini giderek daha çok çekerken, SEC de yeni yükselen bu alanı hedef alıyor.

Cardano milyonerlerinde yüzde 173 artış

 

6 hafta sonra ilk: Kripto fonlara para girişi

 

Bitcoin'de göstergeler fiyat rallisiyle uyuşmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)