E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'ya yatırım baskısı---

Almanya'ya yatırım baskısı

Almanya'ya yatırım baskısı
18 Kasım 2013 - 08:32 borsagundem.com

ECB Yönetim Kurulu Üyeleri, Almanya'nın içerde yatırımlarını artırması gerektiğini açıkladılar

Avrupa Merkez Bankası'nın iki üst düzey yöneticisi Cumartesi günü yaptıkları açıklamada Almanya'nın ülke içinde yatırımları ve tüketimi artırmak zorunda olduğunu belirtti. Bu açıklamalar benzer yönde Avrupa Birliği'nin diğer bazı temsilcilerinden ve ABD'nin geçtiğimiz haftalarda Almanya'nın ihracata dayalı büyüme
modelinin euro bölgesinde toparlanmanın  altına mayın döşeyeceği yönündeki uyarısının devamı niteliğinde oldu. 

ECB Yönetim kurulu üyesi ve üst düzey ekonomisti Peter Praet, Sueddeusche Zeitung gazetisinde yer alan açıklamalarında, "Almanya için önemli olan ülke içinde daha fazla yatırım yapabilmek" dedi ve Almanya'da yerel tüketim artarken, yatırımların uykuya çekildiğine dikkat çekti.

Bu ayın başlarında Avrupa Birliği Alman ekonomisi konusunda derin bir gözden geçirme başlatabileceğini, çünkü Almanya'da yerel talebin düşük olmasının euro bölgesinin ekonomik toparlanmasını tehdit ettiği
endişeleri bulunduğunu belirtmişti. 

ABD'den de geçtiğimiz ay benzer açıklamalar gelmiş ve Almanya hakkındaki raporda ülkedeki tüketimin sınırlı düzeyde olması nedeniyle Almanya'nın çok az tüketip ticari ortakların karşı çok ciddi bir fazla vererek hem komşularında hem de küresel ekonomide büyümeyi aşağı çektiği ifade edilmişti.

Alman Hükümeti bu eleştirilere karşılılık ülkenin dış ticaret fazlasının rekabet gücü yüksek Alman ekonomisinin ve Alman mallarına yönelik güçlü talebin bir yansıması olduğunu ifade etti.

Almanya'da yayınlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan ECB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer ise Almanya'da ihracatın güçlenmesinin euro bölgesi için olumlu bir gelişme olduğunu ancak Avrupa'nın en büyük ekonomisinin tüketimi artırmak için daha fazlasını yapması, örneğin hizmet sektörünü büyütmesi gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)