E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'ya nota verildi---

Almanya'ya nota verildi

Almanya'ya nota verildi
23 Nisan 2018 - 14:59 borsagundem.com

Almanya'da yaşayan Türklerin oy kullanabilmesi için Alman Dışişleri Bakanlığına nota verildiği bildirildi

Türkiye'nin, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle Almanya'da oy sandığı kurulabilmesi için diplomatik girişimde bulunduğu öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, seçimlerde Almanya'daki temsilciliklerde veya belirlenen bölgelerde oy sandığı kurulabilmesi amacıyla hazırlanan nota Alman Dışişleri Bakanlığına gönderildi.

Almanya'nın notaya olumlu cevap vermesi durumunda oy sandıkları kurulabilecek. 

Buna göre yurtdışında yaşayan seçmenler ilk tur için 4-17 Haziran tarihleri arasında, seçimin ikinci tura kalması durumunda da 30 Haziran- 4 Temmuz tarihlerinde oy kullanabilecek.

Yurtdışında yaşayan Türkler hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimi için oy kullanacak.

Almanya'daki Türkler, daha önce 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri ile 16 Nisan 2017'de gerçekleşen Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nankörsünüz24 Nisan 2018 00:09

    Almanyada yaşar, hayatında binemeyeceği bmw mercoya biner magandalar, kekolar , almanlarin sayesinde güzel yaşarlar sonra da almanlara dunkof derler. Ulan o herifler kaliteli mal üretir, habire birşeyler bulur, alman malına güvenilir. Esas dunkof sensin. Sen yaşasan ne yasamasan ne, dünya sen olmadan daha güzel olur. Ne hakkin var gelip burada oy kullanmaya. Almanyadan memnun değilsen buraya gel yaşa ikiyüzlü.

  • Demokrasi23 Nisan 2018 21:34

    Almanya Seçimlerimizde hile yapılmasına izin vermeyecek anlaşılan.

  • gediz23 Nisan 2018 21:03

    gene başladılar didişmeye . bi mağdurluk .ıkarma peşindiler yine

  • oy verme hakki23 Nisan 2018 16:55

    adam çifte vatandas, ya para kazanamis yada ulkeyi begenmemiski almanyaya gitmis, simdi türkiyede yasayanlar için oy kullaniyor. 3-4 yilda bir bir hafta antalyada yasayacaksin ne hakkim var bizi yönetenleri seçmeye, o kadar begeniyorsan paranla beraber gel otur bizimde ekonomimiz canlansin. ruslar bile gurbetcilerden fazla geliyor turkiyeye.

  • Wers23 Nisan 2018 16:17

    Artık gerginlik istemiyoruz,,, yeter artık normal bir seçim yaşayalım

  • Ne o😎23 Nisan 2018 15:37

    müzik notası mı?