E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın Ukrayna kararı hayal kırıklığına uğrattı---

Almanya'nın Ukrayna kararı hayal kırıklığına uğrattı

Almanya'nın Ukrayna kararı hayal kırıklığına uğrattı
23 Ocak 2022 - 19:07 borsagundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Almanya'nın ülkesine silah satmayı reddetmesinin "hayal kırıklığına" neden olduğunu söyledi.

Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bölgedeki mevcut duruma rağmen Berlin yönetiminin Ukrayna’ya savunma teçhizatı tedarik etmeyi reddetmesini eleştirerek, “Almanya, bizi hayal kırıklığına uğrattı." ifadesini kullandı.

Şimdi Batı’nın Rusya’ya karşı birliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu vurgulayan Kuleba, şöyle devam etti:

"Bunu başarmak ve Rusya’yı kontrol altına almak için hep birlikte büyük çaba sarf ediyoruz. Alman ortaklar bu tür söz ve eylemlerle bu birliği baltalamayı ve Vladimir Putin'i Ukrayna’ya karşı yeni bir saldırıya teşvik etmeyi bırakmalılar."

"Almanya'nın açıklamaları hayal kırıklığına uğratıyor"

Kuleba, Ukrayna'nın Almanya’ya 2014’ten bu yana verdiği destek ve Rusya ile Ukrayna arasındaki silahlı çatışmaya yönelik diplomatik girişimlerinden dolayı minnettar olduğunu belirterek, "Ancak Almanya'nın mevcut açıklamaları hayal kırıklığına uğratıyor ve bu destek ve çabalara ters düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Ukrayna'ya silah satılmasını reddetmişti.

 Almanya Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapmayacak

Ukrayna'da savaşa hazır olun rehberi

 

Papa’dan Ukrayna-Rusya krizine karşı dua çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2022 21:08

    Almanya avrupanın abisi. Avrupanın büyük yönvereni. bulunduğu coğrafyada çok etin. ABD rusyanın ilerlemesinden çok rahatsız. ABD rusya ilerlemesi karşısında avrupayı ve natoyu hareket ettirmeye çalışıyor. Almanyanın biraz abd ye trup dan dolayı küskünlüğü var. trump avrupa birliğini bozmaya çalıştı almanyaya ciddi baskılar uyguladı iniltereye gaz verdi brexıt da yalnız deılsın dedi. almanya yaşanan bu gelişmeler karşısında abd hamlelerinden nato dan biraz uzak kalmayı tercih etti. yaşanan yaşanacak gelişmeler avruyaı enerjı problemlerıne tabi tutabılır bazı gerılımlerde oldugunda almanya yuku artacak diğer abilik ettiklerine destek etmek zorunda kalacak. hem pazarları hem paraları zarar gorecek. almanya daha çok ortlaık yatışsın hadi uzlaşın der gibi davranıyor. abd kargaşa olsa mutlu olacak devlet ama tam desteği bulamadı avrupadan. Türkiye ukraynadan teknolojı almaya çalışıyor. uçak motor jet motor tankt motor vb. vb. hepsi var ukraynada sscb den kalma.