E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'nın ticaret fazlası beklentinin üzerinde---

Almanya'nın ticaret fazlası beklentinin üzerinde

Almanya'nın ticaret fazlası beklentinin üzerinde
08 Eylül 2020 - 10:53 borsagundem.com

Almanya'nın ticaret fazlası temmuz ayında 18 milyar euroya yükseldi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Almanya'nın ticaret fazlası temmuz ayında, haziran ayındaki 14,9 milyar eurodan, 18 milyar euroya yükseldi. Beklenti ülkenin ticaret fazlasının 16 milyar euroya yükselmesiydi.

Almanya'nın temmuz ayında ihracatı, beklenti olan yüzde 5 artışa yakın düzeyde, yüzde 4,7 arttı. İthalat ise temmuzda aylık yüzde 1,1 artarak, yüzde 3,3 artış beklentisinin altında kaldı. İhracat ve ithalattaki temmuz ayına ait yıllık değişimler ise yüzde 11 düşüş olurken, sırasıyla 102,3 milyar euro ve 83,1 milyar euro düzeyinde açıklandılar.

Ülkenin cari dengesi temmuz ayında, haziran ayındaki 20,4 milyar euro fazladan, beklenti olan 20,3 milyar euronun hafif altında, 20 milyar euro fazla verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Eylül 2020 14:56

    Tabiki rekor kıracaklar.AB kurmuşlar diyorlar ki üyelerine sizler snayi üretimi yapmayacaksınız ben yapacağım sizler alacaksınız.paranızmı yoktur ben sizlere kredi vereceğim.ab bence bir tuzak oluşum.