E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın Rusya'ya ihracatında düşüş---

Almanya'nın Rusya'ya ihracatında düşüş

Almanya'nın Rusya'ya ihracatında düşüş
21 Mayıs 2022 - 11:18 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan savaş, Almanya'nın Rusya'ya ihracatında büyük bir düşüşe yol açtı.

Almanya'nın Rusya'ya ihracatında Ukrayna savaşı nedeniyle büyük bir düşüş yaşanıyor. İhracatın azalmasındaki en önemli sebebin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş nedeniyle bu ülkeye uygulanan yaptırımlar olduğu belirtildi.

Almanya İstatistik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Rusya'ya ihracatı, bu yılın Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 63,1 düşüşle 900 milyon euroya geriledi.

Açıklamada, "Böylece Rusya Federasyonu, Nisan 2022'de Almanya'nın AB dışına gerçekleştirdiği ihracat listesinde 14. sırada yer aldı" denildi. Rusya Şubat ayında beşinci sırada yer almıştı.

Rus birliklerinin Ukrayna'ya saldırdığı 24 Şubat tarihinden bu yana Batı ülkeleri Moskova yönetimine sert yaptırımlar uyguluyor.

Yaptırımlar arasında ihracat kısıtlamaları da bulunuyor.

Almanya'nın üçüncü ülkeler olarak adlandırılan Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere ihracatı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 artarak 56,2 milyar euroya yükseldi. Nisan 2021'e göre ise yüzde 8,4 arttı.

Almanya'nın en önemli müşterisi ise yine Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oldu. Bu ülkeye 12 milyar euro değerinde ürün ihraç edildi. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 19'luk bir artışa işaret ediyor. Korona kısıtlamaları nedeniyle ekonomisinde gözle görülür bir yavaşlama kaydeden Çin'e, 8,3 milyar euroluk ihracat yapıldı. Bir yıl önce Çin'e ihracat yüzde 1,1 oranında daha az yapılmıştı.

İngiltere'ye yapılan ihracat ise yüzde 5,6 oranında artarak 5,4 milyar euroya çıktı.

Almanya'da Ford'a satış yasağı

Almanya’dan Rusya’ya tahıl savaşı suçlaması

Rusya Finlandiya'nın gazını kesiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik21 Mayıs 2022 14:17

    Ambargo uygulanan ve ekonomisi küçülen Rusya'yla Avrupa ülkelerinin ticaret hacmi düşecek.

  • G.g21 Mayıs 2022 12:38

    Sen öyle bil. Kripto paradan çıkartmaya çalışıyorlar. Sen Ağustos ayında gör bu fiyatlar dip ve 10 kat artacak hemde iki gün içinde senide arkasından baktiracaklar. Bu piyasada her zaman sepetinde kripto bulunduracaksın. Nokta

  • TAMİZ KARTALGÖZ21 Mayıs 2022 11:48

    Daha beter olsunlar.abd nin kıçına takılır iseniz sonunuz bu olacak tabi.abd tüm dünya yı eline almış kullanmaktadır.