E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın AB’ye yazdığı 'Erdoğan' mektubu ortaya çıktı---

Almanya'nın AB’ye yazdığı 'Erdoğan' mektubu ortaya çıktı

Almanya'nın AB’ye yazdığı 'Erdoğan' mektubu ortaya çıktı
04 Ağustos 2017 - 22:40 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Türk hükümetine karşı önlemlerin sertleştirilmesi talebiyle Avrupa Birliği üst düzey yetkililerine mektup yazdığı ortaya çıktı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye ile ilgili olarak 24 Temmuz tarihinde AB yetkililerine bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

Alman Der Spiegel dergisi, Gabriel’in AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn’a yazdığı mektupta Ankara’ya yönelik daha sert önlemler alınması çağrısı yaptığını bildirdi.

ERDOĞAN’A NET BİR YANIT VERİLMESİNİ İSTEMİŞ

Spiegel’in haberine göre mektupta “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarının Avrupa değerler sistemiyle açık bir tezat içinde olduğu ve net bir yanıt gerektirdiği” ifadesi yer aldı.

“MALİ YARDIMLAR KISILSIN, SİVİL TOPLUM YARARINA KULLANILSIN”

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Gabriel’in mektupta ‘ilişkileri iyileştirmek için gösterilen çabaların Ankara’nın giderek daha agresif ve yapıcı olmayan politikalarıyla boşa çıkarıldığını’ belirttiği ve ‘Türkiye için üyelik öncesi mali yardımların kısılarak hükümetin değil Türk sivil toplumunun yararına kullanılmak üzere demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanlarıyla sınırlandırılmasını’ önerdiği kaydedildi. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet05 Ağustos 2017 00:13

    Pkk yı destekleyen ülkeleri eleştireceğin yerde Akp Türkiyesi diyorsun. Etrafınızda olan biteni anlayın ondan sonra konuşun.

  • gobel6604 Ağustos 2017 23:52

    Blader AKP Türkiye'sinden endişeleniyorsan Merkel Almanya'sına git kafan rahat etsin, önemli olan senin endişesiz yaşaman. Yada rahat edeceksen CHP Türkiye'si hoşuna giderse senin, Merkel Şıllığının, aslında Bit yavrularının lideri FETÖ efendinin kafanıZIn rahat edeceği bi ortam yapalım. İSTERMİSİN? (Belliki senin Ataların dünya milletlerine silahsız karşı koyan insanlar değil, Kanı bozuk FETÖ EFENDİ)

  • vatansever,04 Ağustos 2017 23:47

    Turklerin ilerlemesini istemeyenlerin basinda alman domuzlari gelir.bu boyle biline.

  • Ali Öner04 Ağustos 2017 23:37

    Akp Türkiyesi artık tehlikeli olmaya başladı. Allah sonunuzu hayır etsin.

  • reis' e bu millet minnet borclu, avrups havlasin04 Ağustos 2017 23:36

    kendi ulkesini pkkdan korumak sucmu? yoksa bunlarin pkkyi uzerimize salmasimi?? ama su an biz dunya ile savasirken tek bildigim, sukurler olsun Erdogan var

  • mzd04 Ağustos 2017 23:27

    avro-dolar paritesiyle oynayarak dünyadaki ve bizdeki oyuncular para piyasalarında oynaklık yaratıyorlar yemezler takke düştü kel gözüktü