E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan 'U' dönüşü---

Almanya'dan 'U' dönüşü

Almanya'dan 'U' dönüşü
24 Ekim 2022 - 11:42 borsagundem.com

Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya'dan kritik bir doğalgaz açıklaması geldi. Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer, Ukrayna savaşının ardından Rus Doğalgaz sevkiyatının yeniden başlaması gerektiğini söyledi.


Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş ile başlayan enerji krizi Avrupa'da derinleşiyor

Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya'dan kritik bir doğalgaz açıklaması geldi.

Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer, Ukrayna savaşının ardından Rus Doğalgaz sevkiyatının yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Kretschmer 'Savaş bittiğinde Rusya’dan gelen gazı kullanmalıyız' dedi. Kretschmer'ın sözleri Rusya'ya çağrı ve Almanya'nın Rusya politikasında 'U' dönüşü olarak yorumlandı.

Hasar gören Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattının onarılmasını bekleyip beklemediği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Bu savaş durdurulmalıdır'

Kretschmer, savaşı sona erdirmek için Almanya’nın diğer ülkelere katılarak müzakere edilmiş bir çözüm için bastırması gerektiğini kaydederken, 'Şimdi AB, ABD, Çin, Hindistan ve Japonya’nın ortak diplomatik çabalarına ihtiyaç var. Bu savaş durdurulmalıdır' dedi.

Bu müzakerelerin otomatik olarak Ukrayna’nın topraklarının bir kısmını terk etmesine yol açmayacağını söyleyen Kretschmer, 'Ukrayna’nın topraklarının bir metrekaresinden bile vazgeçmesi için tek bir neden yok. Savaş zararları Rusya tarafından tazmin edilmeli, savaş suçlularından hesap sorulmalıdır. Barış görüşmelerine bu tutumla girilmelidir. Avrupa’nın barış görüşmeleri için daha fazla baskı yapması gerekir. Bu meseleleri artık savaş alanında çözmemeliyiz' diye konuştu.

Almanya'nın enerji piyasasını düzenleyen kurumu Bundesnetzagentur'un (BNetzA) Başkanı Klaus Müller, Rusya'nın gaz tedarikini tamamen kesmesi durumunda ülkedeki gaz depolama tesislerinin talebi en fazla 2.5 ay karşılayabileceğini duyurmuştu.

'Şu anda bir tsunami oluşturuyor' 

Ayrıca AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının etkileri konusunda da kuşkularını dile getiren Kretschmer, 'Yaptırımlar her zaman silah kullanmaktan daha iyidir. Ancak saldırgan üzerinde de gerekli etkiye sahip olmalıdırlar' dedi.

Rusya’ya yönelik yaptırımların Alman ekonomisi üzerindeki etkisi üzerine de net konuşulması gerektiğini kaydeden Kretschmer, 'Şu anda bir tsunami oluşuyor' diye uyardı.

Alternatif gaz tedariki konusuna da değinen Kretschmer, “ABD, Katar ve diğer Arap ülkelerinden sıvılaştırılmış gaz tedariki için uzun vadeli sözleşmelere ihtiyacımız var. Ayrıca Kuzey Denizi’nde nihayet kendi doğalgazımızı geliştirmeliyiz' dedi.

Rus devlet enerji şirketi Gazprom Nisan ayında tedarik ettiği doğal gaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra'ya doğal gaz akışının askıya alınacağını bildirmişti.

GasTerra ise ruble ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Gazprom’un Rus doğal gazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti.

Gazprom daha önce ruble ile ödeme yapmayı reddeden Finlandiya'ya da Doğalgaz arzını kesmişti.

Listedeki ülkeler

Putin’in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan ülkeler' listesi geçtiğimiz haftalarda resmiyet kazanmıştı.

Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri yer aldı. Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da söz konusu listede yer aldı.

Macron'dan Almanya'ya mesaj: İzole olmayın

 

Almanya, Ukrayna'ya verdiği sözü tuttu!

 

Almanya gaz tasarrufu testinde başarısız oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran25 Ekim 2022 07:37

    Bunların derin devletin kuklaları olduğu çok açık!  Hadi sıkıysa al da görelim.  Bu Halkı oyalama taktiği!  Sonrasında bin türlü bahane uyduracaklar.  Halkının düşüne sağduyu sahibi bir yönetim ne savaşa ne de bu kadar gerginliğe sebep olmazdı!  Bunlar ne Alman ne de diğer Avrupa devletleri kendi halklarının iradesini asla temsil etmiyor. Bu çok açık.  Hala Alman Avrupa sığınmacısı feto itlerinden abuk subuk zırvaları ile nasıl bir hödük kafası olduğu çok açık.  Türk Milleti her şeyi çok açık görüyor.  Yalanlarının ve kininiz ile  gerbermek kötü bir akıbet. 

  • Mucise Reis : )24 Ekim 2022 23:43

    Şu geliyor akıllara. Almanya Hitler zamanında 2 dünya savaşında en iyi bilim insanları ile Nükleer tesislerin temellerini ABD den önce icat edip uygulamaya geçirmeye çalışmıştır. YAni elinde bu teknolojı o yıllardan  beri var. Şuan var olduğu durumda bile Nükleer tek kurtuluş  dememesi ilginçgelmiyor mu ? . Bizde olsa her gök nükleer santral olurdu :D  ..Bizde avrupaya enerjı satacak diye ruslara nukleer tesıs verdik par akazancıaz diyoruz :D gerçia vrupanın plastık naylon vb çöpleri de ülkemize ithal ediyoruz, Yani bu yaşananların bedeli sağlık olarak fazlaıs ile sgk kurumundan çıkacak. 5 kazandısan sağlık giderleri 25 kaybedeceksın. aile yapısı ve bozuk sorunlu nesiller, psikolojısı kotu dağılmaz aileler , hastalıklı bireyler vb. vb.

  • HAKUKUTİKUKEKTE24 Ekim 2022 23:34

    GAZA İHTİYAÇ YOKTUR AKLA İHTİYAÇ VARDIR.. AMA AKIL NERDE ARASAN BULUNMAZZ YADA BULAMAZLAR.

  • DIMBIL24 Ekim 2022 22:17

    ABD ASLA BUNA İZİN VERMEZ.

  • Türkoğlutúrk24 Ekim 2022 19:16

    ABD nin doldurusuyla değil ülke ihtiyacı

  • okiman0724 Ekim 2022 17:30

    kıvırmada üzerine yoktur zaten....