E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan S-400 analizi: Putin NATO'nun güney kanadını deliyor---

Almanya'dan S-400 analizi: Putin NATO'nun güney kanadını deliyor

Almanya'dan S-400 analizi: Putin NATO'nun güney kanadını deliyor
22 Temmuz 2019 - 07:52 borsagundem.com

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan analizde "Asıl konu, NATO'nun hayati önem taşıyan güney kanadının Putin tarafından deliniyor olması" diye yazdı

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatının başlamasının ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) NATO müttefiki Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını açıklaması Alman basınında önemli gündem maddelerinden biri oldu. Frankfurter Allgemeine Zeitung, bu durumun olumsuz sonuçları olacağını ifade ederken, "Asıl konu, NATO'nun hayati önem taşıyan güney kanadının Putin tarafından deliniyor olması" diye yazdı.

Yorum özetle şöyle:

"Erdoğan Rus S-400'ü aldığı takdirde neler olabileceğini hiç kuşkusuz biliyordu. Türkiye'nin hangi hava savunma sistemini satın alacağı, yıllardır süren bir tartışma konusu. Türkler müttefiklerinin bu konudaki çekincelerini iyi biliyordu ve bunlar haklı endişelerdi. Bir NATO üyesi, Rusya'ya Batı'nın silah teknolojisi hakkında bilgi sağlayabilecek bir sistemi edinmemeli. Bu açıdan F-35 programından çıkarılmanın sorumluluğu en başta Erdoğan'a aittir. Ancak burada ortaya çıkan hasar, Trump'ın dile getirdiği Amerikalıların istihdamı konusunu fazlasıyla aşıyor. Asıl konu, NATO'nun hayati önem taşıyan güney kanadının Putin tarafından deliniyor olması."

Aynı konuyu ele alan Märkische Oderzeitung, Türkiye'nin S-400 alımı ile NATO üyesi bir ülkenin sahip olması gereken sorumluluktan uzak davrandığını ifade ediyor:

"Trump'ın ülkesini NATO'dan çıkarma tehditleri son dönemlerde azalmış olsa da, şu anki vaziyet, ittifak adına belki bir kriz değil ancak bir gerileme anlamına geliyor. Üye ülkeler prensipte kiminle silah ticareti yapacaklarına kendileri karar verir. Ancak Ankara'nın Moskova ile olan bu alışverişi aynı zamanda, diğer NATO müttefiklerinin güvenliğini tehlikeye atabilecek olması nedeniyle Türkiye'nin ittifak içindeki rolü ve güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratıyor." (DW)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA23 Temmuz 2019 01:54

    Avrupa birliği almanyanın ve fransanın sömürge birliği. Natoda amerikanın bu üye devletlere silah satmak için kurduğu bir birliktir. Maymun gözünü açtı. Geçmiş olsun.

  • HASAN TOSUN22 Temmuz 2019 11:23

    domuz almanlar,bize verdiğiniz silahları tankları pkk ya karşı kullanamazsınız diyen iki yüzlü pislikler siz değilmisisniz,ambargo uygulayan siz değilmnisiniz,teröristlere silah veren siz değilmisisniz,biz ne yapalım,kimden alalım siz vermezseniz bizde kendimiz yaptık yapıyoruz yapamadıklarımızıda verenden alıyoruz,pislik terörist emperyaslist avrupa siz dünyanın en pislik kıtasısınız

  • bıktık sizden22 Temmuz 2019 10:39

    Avrupalı her zaman sütten çıkmış ak kaşık ve daima biz suçluyuz. Sizin de adaletinizin de allaah bel---- versin lanet herifler.

  • mezarci 22 Temmuz 2019 10:26

    anlat kizim melehat

  • HALİL TÜRK22 Temmuz 2019 09:24

    o zaman deldirmeyin leopar tanklarını verdiniz teröristlere karşı kullanamazsınız diyen almayna değilmi.yıllar önce nato nun güney kanadını çoktan delmiş idi.