E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya’dan Rusya’ya tahıl savaşı suçlaması---

Almanya’dan Rusya’ya tahıl savaşı suçlaması

Almanya’dan Rusya’ya tahıl savaşı suçlaması
14 Mayıs 2022 - 20:15 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’yı Ukrayna’da yürüttüğü savaşı "tahıl savaşına" dönüştürmekle suçladı.


Almanya, Rusya’yı Ukrayna’da savaşı "tahıl savaşına" dönüştürmekle suçladı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya’nın Schleswig-Hostein eyaletinin Wangels beldesinde düzenlenen "G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı"nın ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının küresel bir kriz haline geldiğini vurgulayan Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’dan tahılın çıkmasını engellemesi sebebiyle gelecek aylarda özellikle Afrika ve Orta Doğu’da insanların hayatını kaybedeceği uyarısında bulundu.

Baerbock, toplantıda, gıda güvenliğinden duyulan endişenin konuşulduğunu belirterek, "Rusya, Ukrayna'ya karşı yürüttüğü askeri savaşı, başta Afrika olmak üzere dünyanın birçok ülkesine artık bir tahıl savaşı olarak genişletmeye bilinçli olarak karar verdi." dedi.

Rusya'nın Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde toprakları işgal ederek buradaki ulaşım yollarını ve depoları tahrip ederek Ukrayna'dan tahıl ihracatını engellediğini anlatan Baerbock, Rusya’nın bu eylemleri nedeniyle fiyatların arttığına işaret etti.Baerbock, dünyanın açlıkla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunarak, G7 olarak çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Bunun Rusya’nın bilinçli seçtiği bir hibrit savaş olduğunu vurgulayan Baerbock, Rusya’nın savaşa karşı uluslararası birlikteliği kasten zayıflatmak için yeni krizlere zemin hazırladığını belirtti.

Rusya'ya karşı yaptırımların, uluslararası hukuka göre yasa dışı olan bu savaşın önlenmesi için uygulandığına işaret eden Baerbock, tahıla, tıbbi malzemeye ve insani yardımlara yaptırım uygulanmadığını vurguladı.

Baerbock, Rusya’nın bu konularla ilgili dezenformasyon yaptığını aktararak, G7 ülkelerinin buna karşı mücadele edeceğinin altını çizdi.

"Sınır değişikliklerini asla tanımayacağız"

Baerbock, G7 ülkelerinin uluslararası hukuka ve saldırganlığa karşı olduğunu, bunu da Rusya’ya açıkça ifade ettiklerini aktararak, "Bu nedenle bugünkü bildiride bunu bir kez daha çok net bir şekilde ortaya koyduk. Rusya'nın askeri güçle uygulamak istediği sınır değişikliklerini asla tanımayacağız." dedi.

Baerbock, eşit olmayan bu savaşta bir şansı olması için Ukrayna'ya silah ve mali yardım yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Savunma ittifakımızı güçlendirmesinden her ülke memnun olmalıdır"

Baerbock, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamaya tepkisi sorulması üzerine, müttefiklerin kararlarında özgür olduklarını, bunun İsveç ve Finlandiya için de geçerli olduğunu belirtti.

Alman hükümetinin bu iki ülkenin katılımını destekleyeceğini açıkladığını anımsatan Baerbock, "İsveç ve Finlandiya, özellikle savunma yetenekleri açısından güçlü ülkelerdir. Tek başına bu bile NATO'yu güçlendirir. İsveç ve Finlandiya, komşularıyla on yıllardır barış içinde yaşayan sağlam demokrasilerdir. Bu nedenle de savunma yetenekleri güçlü demokrasilerin savunma ittifakımızı güçlendirmesinden her demokratik ülke memnun olmalıdır." diye konuştu.

NATO’nun İsveç ve Finlandiya’nın ittifaka girmesine ısrar etmediğini söyleyen Baerbock, bunun Putin'in eylemleri nedeniyle olduğunu ve bu ülkelerin komşularıyla barış içinde yaşamaya devam etmek istediklerini kaydetti.

G7 Tarım Bakanları Toplantısı'nın yeri güvenlik sebebiyle değiştirildi

 

Kuleba G7 ülkelerine seslendi: Yıkıcı yaptırımlar uygulayın

 

Baerbock: Almanya petrol ambargosuna hazır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran15 Mayıs 2022 12:22

    Anlaşılan o ki Nato ya verilen misyon 1950 ler de 60 70 ler de olduğundan çok farklı!  Bu ahlaksızlar ne kadar sapık terörist varsa hepsinin de hamiliğini yapmaya beslemeye silahlandırmaya devam ediyor.  Amerika zaten bu konuda başı çekiyor.  Oysa Amerika nın ya da Nato nun böyle yapmak ile ne kendi çıkarına ne mazlum insanlara ne de barışa bir hizmeti olmuyor olmaz da!  Amerikan halkına da bir faydası olmuyor  Ülkeleri istikrarsızlaştırmak ve fitne çıkarmaktan başka bir işleri olmadığına göre Amerika ve Nato  Şeytan ın karargah kurduğu iki ana merkez olduğunu söyleyebiliriz.  Öyle ya Mısır da Libya da Bosna Hersek te Arakan da Myan mar da Ürdün de  Filistin de Irak ta  Suriye de sadece katliam ve gözyaşı izledik.  Bu soytarılar da sırıtarak endişelerini belirttiler! Şeytanın kostüm giymiş hali olan bu Amerika Avrupa ve İngilz parlamenterler yanında Putin  bayağı masum kalıyor.  

  • azmi15 Mayıs 2022 11:08

    Ukrayna'dan tahıl alamayan Iraklılar , gıda sıkıntısını ülkeme sığınarak ! gidermek isteyebilirler. Suriye ,Afgan , Bangladeş , Pakistan ,Afrika vs doldu doldu ,yetmedi Bes al , daire al TC ye kavuş. Delirecem ya

  • baran15 Mayıs 2022 16:51

    Kafayı bozdun galiba!  Ayrıca kimin neyi nasıl yazdığından sana ne bana ne!  Bu arkadaşın benimle ilgisi yok!  Sen git jetonların ile oyna!  

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 12:20

    Baran Bey şaşırttınız beni ? yeni ima, yeni nick, farklı açıklamalar? İnanılır gibi değil.  :D

  • Underbahhhh15 Mayıs 2022 07:44

    Fazla sanayileşmek paranın patronu bile olsan bir gün gelir böyle savaş çıkar ülkeler sana gıda satmaz veya satamaz kendi derine düşmüştür o zaman anlarsın ki paran bile olsa bazı şeylere erişimin yok veya sınırlı,işte tam olarak şimdi yaptığın gibi başlarsın bağırmaya,ortalık güllük gülistanlıkken herkesin kıskandığı ülke şimdi aç kalırım endişesi ile ona buna laf atar olmuş,ne oldu la alamanlar ekmek yoksa pasta yersiniz sizde.