E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan NATO'ya uluslararası güvenli bölge önerisi---

Almanya'dan NATO'ya uluslararası güvenli bölge önerisi

Almanya'dan NATO'ya uluslararası güvenli bölge önerisi
21 Ekim 2019 - 21:15 borsagundem.com

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye'nin operasyon yaptığı kuzey Suriye için uluslararası bir güvenli bölge planı önerdi.

Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, NATO'ya Suriye'nin kuzeyine kurulması planlanan bir uluslararası güvenli bölge önerisinde bulundu. Kramp-Karrenbauer iki gün önce yaptığı açıklamasında ABD’nin IŞİD’e karşı onlar için sahada savaşanlara sırtını döndüğünü söylemiş ve “Bu en güçlü müttefiğimizin dünya çapında güvenilirliğine dair soru işaretleri oluşturuyor” diye konuşmuştu.

Alman MDR Aktuell’de yer alan bilgilere göre, Kramp-Karrenbauer, yeni açıklamasında Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı için “Uluslararası Güvenli Bölge” planını önerdi. Alman bakan, konunun bu hafta yapılacak NATO dışişleri bakanları toplantısında da dile getirileceğini açıkladı.

Kramp-Karrenbauer ayrıca bu planın Başbakan Merkel tarafından da onaylandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • komik22 Ekim 2019 09:51

    Biz bu güvenli bölgeyi oluşturduk zaten siz zahmet etmeyin, sizin derdiniz belli uluslararası vırt zırt hukuk mukuk derken oraya girmenin derdindesiniz TÜRK'ÜN TÜRK' TEN BAŞKASINA İHTİYACI YOKTUR. herkes önünden yesin...

  • erol g.22 Ekim 2019 08:15

    BİZİM KURACAĞIMIZ GÜVENLİ BÖLGENİN GÜNEYİ SINIRI BOYUNCA BATILILARIN DESTEKLEDİĞİ BİR BAŞKA BÖLGE OLUŞTURABİLİRLER BU BÖLGE SURİYE DEVLETİNDEN AYRI BİR OLUŞUM OLURSA BUGÜNKÜ SURİYE/ŞAM DEVLETİ İLE KARASAL SINIRIMIZ KALMAYABİLİR

  • Osman22 Ekim 2019 04:35

    Almanyanın teklifi fevkalade çok güzel bir öneri suriyenin kuzeyi Türkiye sınırı boyunca uluslar arası güçle güvenli bir bölge oluşturulmalı hatta genişliği 100-150 km bile olabilir.Uluslar arası güç olması  Almanya fransa tüm ülkeler katılmalı , niye biz tek başımıza kahramanlık yapalım ki ??????? İsteyen bütün ülkeler katılsın.İşgalci bir ülke olmadığımızı cümle aleme duyuralım.Tek bir askerimizin bile ölmesi Türkiye için felakettir.Çünkü orada Türkiyenin çıkarları yoktur.Niye bataklığa tek başımıza giriyoruz.Tamam sınır güvenliğimizi sağlamak için giriyoruz ama adamlar anlamıyorki işgalci diyor.O zaman gelsinler teröristlerle kendileri uğraşssınlar.Türkiyenin çıkarları öncelikli olmalı isteyen tüm avrupa ülkeleri ....abd .....taşın altına ellerini koysun niye Türkiye fedakarlık yapsın 18 sivil vatandaşımız havan topuna öldü bunların hakkını  kim verecek

  • Ahmet22 Ekim 2019 05:49

    Osman Bey size 3 sorum var. 1- Türkiye, güvenli bölgeyi tek başına oluşturmaya girişmeden önce çok defa uluslararası güvenli bölge istedi. Şimdi bu teklifi getiren Almanya, size göre o zaman niye buna karşı çıktı.? 2) Srebrenitsa katliamını hatırlıyor musunuz? 3) Pensilvanya'da mı oturuyorsunuz?

  • Can can22 Ekim 2019 01:22

    REİS CEVABINIZI VERECEK SIRAYA GIRİN EYYYY HİTLERİN D......

  • Fiko22 Ekim 2019 01:20

    Armut piş agzıma düş vaaaay vaaay vay almanlara bak ele anasının en güzel kızı ,benim askerim şehit olacak sonra gel güvenli bölge de allah bin belanızı verecek durun hele durun siz REİS ne demişti sonradan oyuna kimseyi sokmam OKADAAR

  • Şahin kuş21 Ekim 2019 23:08

    uluslararasi güç hikayesi ile Türkiye'nin etkinliğini kırmak istiyorl

  • ...21 Ekim 2019 22:41

    suriyede, Rusya payını kaptı..abd payını kaptı.. ama fransa almanya ve ingiltere hiç bişe kapamadı. oaradakı petrol, çimento, doğalgaz, madenler ve yeni kent yapılanması, alt yapı vb. vb. durumlarda çin dahi esadla anlaşmasına rağmen dışarda kaldı.. bu durumda.nato adı altında, bm adı altında avrupalı devletler askerlerini oraya götürmek ve pay kapmak istiyor.. türkiye esad ile anlaşırsa, ileride karşısına bm, nato, dunya devletleri terör kurt devleti ile bizler karşı karşıya bırakmaz.. esad ile anlaşılmaz alternatif askeri ve devlet güçleri suriyeye girerse, ypg gücüne güç katar... işi uzatmadan, devlet aklı mantı ile esad ve turkıye uzlaşmalı. avrupa devletleri dışarda bırakılmalı.

  • Kaçan Grup21 Ekim 2019 22:39

    şu kapıları açın isteyen Almanya’ya gitsin, suriye ırak afgan afrika almanya’yı doldursun.

  • mehmet21 Ekim 2019 22:27

    en kıymetli ticari partnerlerinden biri olan Türkiye'yi çaktırmadan kollamaya çalışıyor olabilirler mi aceba?

  • Çetin21 Ekim 2019 21:47

    En azından Almanya güvenli bölge konusuna sıcak bakmaya başlamış görünüyor. Bu iyiye işaret gibi görünüyor

  • Alabao21 Ekim 2019 21:38

    Arkadaşlar reise baski kuralım huzli davransın bu basİTler YPG yi korumak için uluslararası ayağına önümüze gececekler

  • Kalaşnikov21 Ekim 2019 21:25

    Yıllardır nerdesin danaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa