E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'dan 800 milyar dolarlık pakete onay---

Almanya'dan 800 milyar dolarlık pakete onay

Almanya'dan 800 milyar dolarlık pakete onay
23 Mart 2020 - 16:03 borsagundem.com

Alman hükümeti korona virüsün ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmak için 800 milyar dolarlık bir paketi onayladı

Alman hükümeti korona virüsün ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmak için toplam 750 milyar euroluk (800 milyar dolar) bir paketi onayladı. 

Hükümet sözcüsü, Başbakan Angela Merkel'in kabinesinin bugün düzenlenen acil toplantıda harcama planını imzaladıklarını bildirdi. Merkel'in virüs tedbirleri kapsamında kendini karantina alması nedeniyle toplantıya video konferans yoluyla katıldığı belirtildi. 

Virüsün ekonomideki yıkıcı etkilerinin gittikçe belirgin hale gelmesi, Merkel hükümetinin uzun süredir devam eden dengeli bütçeye bağlı politikasının değişmesine de neden oluyor. Maliye Bakanlığı bu yıl ülke ekonomisinin en az yüzde 5 daralabileceğini öngörüyor. 

Bugün ABD Merkez Bankası da yeni bir hamleyle açık uçlu Hazine tahvili ve ipoteğe dayalı varlık alımı yapacağını açıkladı. 

Fed piyasaya desteğini artırdı

 

Merkez Bankaları varlık alımlarını sürdürüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedir24 Mart 2020 22:57

    Bu paket evde 15 gün kalacak işçilere ve işverene verilen bir yardım şuanda evde oturduğumuz için devletten maaşımızı almaktayız ve işverene işçileri çıkarmaması için verilen bir destek

  • ŞEREF SINIRSIZ23 Mart 2020 16:31

    sagım para solum para.arkam para önüm para.bu durum panik ve çöküşün malesef ayak sesleri.işe yaramaz.hasta iyileşsin diye ilaç belli dozda verilir ise bunuda bünye kabul eder ise ,  etki gösterir ise hasta iyileşir. eğer hasta çabuk iyileşsin diye basarsan ilacı hasta ölür malesef.ekonomilerde bunun gibi.

  • yaşar23 Mart 2020 16:15

    paketlerin kime faydası olacak her yerde para var .ekonomi durmuş durumda ..sonunda para krizi çıkaçak bu kadar bolluktan ....inşallah aşı bulunurda kriz biter ..bu kadar para bol olması ..ekonomi çalışmadıkça paranın bol olması işe yarayacak mı açaba ...ekonomistlere sormak lazım ...

  • KEMAL YILANKIRKAR23 Mart 2020 16:13

    bunlar işe yaramaz ancak ve ancak tüm pisayasalar düzelir ise işte o zaman işe yarar.hatta bu paketlere gerek de yoktur.

  • Abbass23 Mart 2020 21:36

    SENİN PAKET Mİ İŞE YARAR