E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya’daki borsa skandalı buzdağının görünen yüzü---

Almanya’daki borsa skandalı buzdağının görünen yüzü

Almanya’daki borsa skandalı buzdağının görünen yüzü
14 Temmuz 2020 - 17:44 borsagundem.com

Çeşitli vergi iade yöntemleriyle Almanya’yı milyarlarca euro zarara uğrattığı iddia edilen ülke tarihinin en büyük vergi skandalında Brexit süreci soruşturmaları hızlandırdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’da zenginlerin devleti milyarlarca euro zarara uğrattığı iddia edilen ülke tarihinin en büyük vergi sahtekarlığı Cum-Ex skandalının aylar sonrasında vergi soruşturmaları dur durak bilmiyor.

Bloomberg’in haberine göre küresel yatırım şirketi Duet Group’un CEO’su Henry Gabay ve Londra merkezli riskli fon şirketinin bir başka yetkilisi için tutuklanma emri çıkarıldı. Tutuklama emirleri savcıların 10 yıllık zaman aşımı ve Brexit'ten kaynaklanan son tarihler nedeniyle soruşturmalarını hızlandırdıklarını ilk işaret ediyor olabilir.

Cum-Ex soruşturmasına yakalananları temsil eden Londralı Avukat Aziz Rahman, "Bu buzdağının görünen kısmı" diyerek "Bu sadece Duet Group’la ilgili değil, incelenmesi gereken birçok şirket ve insan olacak" ifadelerini kullandı.

Almanya'ya 10 milyar eurodan (11,3 milyar dolar) fazlaya mal olabilecek şüpheli vergi stratejisiyle ilgili soruşturmalar, şimdiden karara itiraz eden iki bankacının mahkumiyetiyle sonuçlandı. Buna ek olarak geçtiğimiz ay dört M.M. Warburg bankacısı hakkında soruşturma başlatıldı.

Londra merkezli hukuk firması Peters & Peters’ın avukatı Neil Swift, “Bir davanın başarıyla soruşturulması sürpriz değil, Alman yetkililer daha fazla kovuşturma yapmayı düşünüyorlar. Bu oldukça geniş bir suç aktivitesi ve Alman savcılar duracakmış gibi gözükmüyor” ifadelerine yer verdi.

Cum-Ex işlemleri, şimdilerde terk edilmiş vergi temettü yöntemi olan, açığa satış ve diğer işlemlerin bir kombinasyonu üzerinden birden fazla vergi iadesine imkân sağladı.

Haziran ayı sonlarında Fransa'da tatildeyken tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan Gabay için bir suçlama yapılmadı. Gabay Fransız mahkemesine Almanya’ya gitmek için Köln savcılarıyla görüştüğünü belirtti.

Riskli fon yöneticisi ise geçtiğimiz ay Londra’daki bir mahkemede ortaya çıktı ve bu yılın sonlarında iade edilmesiyle ilgili bir duruşmayla karşı karşıya.

Bloomberg, Gabay ve Duet sözcüsü ile bu habere ilişkin temasa geçti fakat iki kaynak da yorum yapmayı reddetti. Duet CEO’su daha önce "temettü arbitraj stratejileri ile ilgili işlerinde herhangi bir bölümünde hiçbir rolü olmadığını” ifade etmişti.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

ABD'de enflasyon 8 yılın en büyük artışını kaydetti

 

JP Morgan'ın net karı yarıya düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)