E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da yeni bir dönem başlıyor!---

Almanya'da yeni bir dönem başlıyor!

Almanya'da yeni bir dönem başlıyor!
27 Eylül 2021 - 11:12 borsagundem.com

Dünkü genel seçimden kıl payı farkla birinci çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) adayı, Maliye Bakanı Olaf Scholz, hükümet kurma yetkisinin kendisinde olduğunu söyledi.

Almanya'yı Angela Merkel'in 16 yıllık başbakanlığından sonra yeni bir döneme başlıyor

Başbakan Angela Merkel'in aday olmadığı dünkü genel seçimden kılpayı farkla birinci çıkan Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) adayı Olaf Scholz, sonucu 'halkın koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik'e (CDU) muhalefe gitmesini söylemesi' diye değerlendirdi.

SPD'nin Berlin'deki merkezinde alkışlar eşliğinde diğer parti yetkilileriyle birlikte podyuma çıkan ve partinin kırmızı beyaz renklerinde bir demet çiçek takdim edilen Scholz, "Seçmenler net şekilde konuştu, kimin hükümeti kurması gerektiğini söyledi" dedi.

Merkel'in koalisyon hükümetinin Maliye Bakanı Scholz "Seçmenler üç partiyi, Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'yi (FDP) güçlendirdi, dolayısıyla yurttaşların verdiği net yetki budur, gelecek hükümeti bu üçü kurmalıdır" diye konuştu.

Altcoinler canlandı

 

Dolarda kritik seviyeler!

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birisi27 Eylül 2021 13:54

    Almanya da sosyal demokrat partilere oy verip Almanya için ölüp biten Türkler, burada taşına toprağına öleceğini iddia ettiği öz ülkesi için aşırı sağcı ve siyasal islamcı partilere oy veriyor. Gel de kafayı yeme. 

  • almancı alman27 Eylül 2021 13:21

    Hem alman hem Türk vatandaşı olarak vatanımıza hayırlı olsun.Almanya için gerekirse canımızı vermeye hazırız.Almanya BM.daimi üyesi 6. ülke olmalıdır.Hedefimiz dünyada bir numara olmak.iyi ki Alman vatandaşı olmuşum.Herr SCHOLZ gelecek dertler bitecek.Büyüksün Deutschland

  • ıtri27 Eylül 2021 11:36

    bizde de Ali Babacan gelse yeni bir umut olur ekonomi için

  • izzet baş29 Eylül 2021 08:48

    Bende sana katılıyorum .... Çünkü ekonomik durumu iyi bilen ve aç biri değil... dürüst . çalışkan bir insan....  Yanlışı yaptıramayacağınız  kişi.... Yandaş ve yalakalara pirim vermeyen biri olması önemli.....

  • fafa27 Eylül 2021 11:26

    Koalisyonla yönetme ve yönetilme erdemini ve olgunluğunu gösteren Almanları taktir atmemek mümkün değil.Biz de bu erdem ve olgunluk yok.Şayet Ecevit ile Demirel bu olgunluğu gösterebilydi.Binlerce gencimiz ne ölürdü,ne de öldürürdü.