E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da yatırımcıların güveni hala yüksek---

Almanya'da yatırımcıların güveni hala yüksek

Almanya'da yatırımcıların güveni hala yüksek
06 Temmuz 2021 - 13:15 borsagundem.com

Almanya'da yatırımcıların ekonomiyle olan güveni beklentilerin üzerinde düşüşe rağmen çok yüksek bir seviyede olmaya devam ediyor.

Ekonomik araştırma enstitüsü ZEW verilerine göre, yatırımcı güveni Temmuz ayında, Haziran ayındaki 79,8 puandan 63,3 puana gerilediyse de güçlü ekonomik toparlanma için tahminler arttı. Temmuz ayında ZEW yatırımcı güven endeksinin 75,2 olması bekleniyordu.

Temmuz ayında cari şartlar endeksi ise 2 yıldır ilk kez pozitif bölgeye geçerek Haziran ayındaki -9,1'den +21,9'a çıktı. Beklenti, +5,0 olacağı yönündeydi.

ZEW Başkanı Achim Wambach yaptığı değerlendirmede, "Ekonomik kalkınma normalleşmeye devam ediyor. Almanya için cari durum göstergesi korona virüsle ilişkili düşüşün net bir şekilde üstesinden geldi. Finansal piyasa uzmanları, gelen ekonomik durumun önümüzdeki 6 ayda olağanüstü pozitif olmasını bekliyorlar" diye konuştu.

Euro Bölgesi'nde ekonomik beklentiler temmuzda azaldı

Euro Bölgesi'nde ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre 20,1 puan azalarak 61,2 puana geriledi.
Euro Bölgesi’nde Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Beklenti Endeksi, temmuz ayında 61,2 puana geriledi.

Haziran ayında 81,3 puanda olan Ekonomik Beklenti Endeksi ile ilgili beklenti 84,4 puana gerilemesiydi.

Kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi, temmuz ayı için Almanya’da haziran ayına kıyasla 16,5 puan azalarak 63,3 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)