E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da tüketici güveni düştü---

Almanya'da tüketici güveni düştü

Almanya'da tüketici güveni düştü
17 Haziran 2014 - 13:34 borsagundem.com

Almanya'da artış beklenen yatırımcı güveni, üst üste altıncı ayda da geriledi

Almanya'da yatırımcı güveni, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) deflasyonu önlemek ve yavaşlayan büyümeyi toparlamak için ek teşvikler açıklamasına rağmen, Haziran ayında beklenmedik şekilde altı ayın en düşüğüne geriledi.

Gelecek altı aylık sürece yönelik ekonomik beklentileri hedef alan ZEW Center yatırımcı güven endeksi Mayıs ayındaki 33.1 seviyesinden Haziran'da 29.8'e geriledi. Bloomberg anketine katılan 35 ekonomistin tahmin medyanı, endeksin 35'e yükseleceği yönündeydi. Endeks Aralık ayında yedi yılın zirvesine ulaşmasının ardından, her ay düşüş yaşadı ve şu anda Aralık 2012'den bu yana en düşük düzeye gerilemiş durumda.

Almanya'da ekonomik büyüme, Bundesbank'a göre bu çeyrekte yavaşladı. Banka, ilk çeyrekteki yüzde 0.8'lik büyümenin ardından, ekonominin ikinci çeyrekte hafif bir genişleme kaydedeceği tahmininde bulunuyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi sağlam durmaya devam ederken, Euro Bölgesi düşük enflasyon ile mücadele ediyor. 

Union Investment GmbH şef ekonomisti David Milleker, "Almanya temel olarak doğru adımlar atıyor. Yine de, iyi geçen ilk çeyreğin ardından biraz yavaşlama süreci görebiliriz" dedi. 

Almanya'da işsizlik oranı Mayıs'ta beklenmedik şekilde artarak, son 6 ayın ilk yükselişini kaydetti ve iş dünyası güveni de geriledi. 

Almanya merkez bankası Bundesbank, ülke ekonomisinin 2014'te yüzde 1.9, 2015'te yüzde 2, 2016'da ise yüzde 1.8 büyüyeceği tahmininde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)